Об 11:00 - презентація проєкту Ukraїner про воєнні злочини росіян

Об 11:00 - презентація проєкту Ukraїner про воєнні злочини росіян

Медіацентр Україна - Укрінформ
Укрінформ
11 вересня об 11:00 відбудеться презентація мультимедійного проєкту Ukraїner про воєнні злочини на тимчасово окупованих територіях.

Організатори: Центр громадянських свобод, Ukraїner, Центр національного спротиву, Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікери:

  • Олександра Романцова - виконавча директорка Центру громадянських свобод;
  • Віталій Побережний - продюсер документального серіалу «Деокупація»; 
  • Карина Пілюгіна - продюсерка та авторка проєктів в Ukraïner; речник Центру національного спротиву.

Чому це цікаво? 

Під час презентації автори покажуть документальний фільм зі свідченнями українців з деокупованих територій та VR-відео зі зруйнованими інфраструктурними об’єктами.

Також на заході буде представлена книга “Деокупація. Історії опору українців. 2022” Богдана Логвиненка, яка є продовженням однойменного мультимедійного проєкту Ukraїner.

“Деокупація” - це серія мультимедіа репортажів про поїздки команди Ukraїner деокупованими територіями України, починаючи з квітня 2022 року. Серед героїв історій - українські військові, співробітники поліції, волонтери, партизани та прості місцеві мешканці, які пережили окупацію. 

У серії “Деокупація. Ізюм” є фрагмент експедиції звільненими територіями Слобожанщини, зокрема подорож до міста Ізюм у другій половині вересня 2022 року. Місто перебувало під російською окупацією понад п’ять місяців, більшість цивільної інфраструктури та житлової забудови міста зруйнована або пошкоджена. 10 вересня 2022 року внаслідок успішного контрнаступу ЗСУ відвоювали Ізюм. Знімальна команда Ukraïner побувала на місці найбільшого масового поховання, де було виявлено тіла українців, які загинули від рук росіян і під час обстрілів.

За допомогою VR-відео документального проєкту «Деокупація» глядачі зможуть «потрапити» на деокуповані території та завдяки розповідям очевидців повніше відчути все, що там відбувалося. Віртуально також можна побувати в Харкові, в селі Кухарі (Київське Полісся), та населених пунктах Сіверщини.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Дивіться на YouTube-каналі Укрінформу та YouTube-каналі Ukraine Media Center Ukrinform, а також на фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-