У Румунії під час «Сі Бриз» відбудуться протимінні тренування

У Румунії під час «Сі Бриз» відбудуться протимінні тренування

Укрінформ
У чорноморській акваторії Румунії у рамках навчань серії "Сі Бриз - 2023" заплановані тренування для забезпечення безпеки цивільного судноплавства.

Як передає Укрінформ, про це Військово-морські сили Збройних сил України повідомляють у Фейсбуці.

На початку наступного тижня пройдуть тренування із протимінної безпеки в рамках цьогорічних навчань серії "Сі Бриз" - "Шторм Бриз". Основна тематика - забезпечення безпеки цивільного судноплавства та мінна безпека у Чорному морі.

До тренувань за участю США, Румунії та України долучаться держави-партнери України, серед яких Велика Британія, країни Чорноморського регіону тощо.

Читайте також: НАТО розпочинає масштабні навчання в Балтійському морі з відбиття потенційної атаки РФ

Подібні заходи свідчать про системну підтримку України цивілізованим світом, важливість Чорноморського регіону для союзників, а також спільне бачення щодо розв'язання проблем мінної небезпеки в Чорному морі та підходів у підготовці особового складу національних ВМС в умовах повномасштабної російської агресії проти України.

Як повідомляв Укрінформ, військово-морські підрозділи країн НАТО 8 вересня розпочали масштабні навчання біля берегів Естонії та Латвії, спрямовані на відпрацювання дій у разі нападу Росії, включаючи можливу контратаку.

Фото: Служба звʼязків з громадськістю Командування ВМС ЗС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-