Сили оборони на Бахмутському напрямку за добу знищили 260 загарбників та дві САУ

Сили оборони на Бахмутському напрямку за добу знищили 260 загарбників та дві САУ

Єдині новини
Укрінформ
Сили оборони на Бахмутському напрямку за добу знищили самохідні установки 2С4 "Тюльпан" та 2С7 "Піон", а також близько 260 загарбників.

Про це повідомив керівник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

"На Бахмутському напрямку у нас зберігаються успіхи, зокрема поблизу Кліщіївки. За минулу добу наші захисники ліквідували 257 окупантів", - сказав Євлаш.

За його словами, захисники "плідно попрацювали", застосовуючи контрбатарейні розрахунки, FPV-дрони й безпілотники. За добу знищено п'ять ворожих установок Д-30, дві гаубиці "Мста-Б", бойову машину піхоти, три танки, сім складів боєкомплекту, а також два ворожі пункти управління безпілотними літальними апаратами.

"Нам вдалося знищити одну дуже потужну установку - самохідний міномет 2С4 "Тюльпан" калібру 240 мм. Це найпотужніша ствольна артилерія, яку має на озброєнні окупаційна армія. Також ми знищили меншу самохідну установку - 2С7 "Піон", - зазначив керівник пресслужби.

Читайте також: Прикордонники знищили біля Бахмута групу піхоти і ворожий склад боєприпасів

Він повідомив, що ЗСУ завдали вогневого ураження по двох командно-спостережних пунктах роти ворога, знищили низку безпілотників і квадрокоптерів.

Євлаш констатував, що ворог на цьому напрямку 572 рази обстріляв позиції ЗСУ, застосовуючи, зокрема, авіацію. "Також відбувся один ракетний удар та вісім бойових зіткнень", - додав він.

Як повідомлялося, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 9 вересня 2023 року ліквідували близько 268 тисяч 140 російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-