Сили оборони на південь від Бахмута закріплюються на рубежах

Сили оборони на південь від Бахмута закріплюються на рубежах

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України відбили атаки російських військ на Лиманському, Авдіївському і Бахмутському напрямках, на південь від Бахмута українські оборонці здобули успіх та закріплюються на досягнутих рубежах.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 середи, 6 вересня, передає Укрінформ.

"Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Відбулось 26 бойових зіткнень", – зазначили в Генштабі.

Повідомляється, що на Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують ведення наступальної операції – знищують ворога та крок за кроком звільняють захоплені ним території.

Читайте також: Росія завжди б'є по цивільних, коли Україна має успіх на фронті - Зеленський про обстріл Костянтинівки

Українська авіація загалом протягом доби завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російських загарбників та по позиціях їхніх зенітно-ракетних комплексів.

Підрозділи ракетних військ й артилерії ЗСУ зі свого боку уразили один склад боєприпасів ворога, три його артилерійські засоби, два пункти управління, зенітно-ракетний комплекс і два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки РФ.

Російська армія протягом доби здійснила 10 ракетних і 54 авіаційні удари, а також 31 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони та населених пунктах.

На Волинському і Поліському напрямках оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала.

На Сіверському та Слобожанському напрямках російські війська вдарили з авіації в районі Гранівого Харківської області, з артилерії і мінометів обстріляли понад 25 населених пунктів, зокрема Грем'яч Чернігівської області, Велику Писарівку, Покровку, Пономаренки та Чернацьке Сумської області, Ветеринатне, Гатище й Варварівку Харківської області.

Читайте також: Українська спецоперація в Криму триває – Юсов

На Куп’янському напрямку загарбники завдали авіаційного удару в районі Синьківки, Котлярівки та Крохмального Харківської області. Під вогнем мінометів й артилерії росіян опинилися Колодязне, Кислівка й Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили атаки російських військ неподалік від Новоєгорівки Луганської області.

Авіаційних ударів ворог завдав у районах Білогорівки Луганської області та Веселого Донецької області, із артилерії і мінометів атакував понад 10 населених пунктів, серед яких – Невське й Білогорівка Луганської області, Верхньокам'янське, Спірне і Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили атаки російських військ біля Оріхово-Василівки Донецької області, у результаті штурмових дій здобули частковий успіх на південь від Бахмута й витісняють ворога із займаних ним позицій та закріплюються на досягнутих рубежах.

Читайте також: Данілов: Як можна сідати за стіл переговорів із людиною, яка вбила 500 українських дітей

Російська авіація завдала ударів у районах Хромового і Північного Донецької області. З артилерії і мінометів загарбники обстріляли на Бахмутському напрямку понад 15 населених пунктів, зокрема Оріхово-Василівку, Білу Гору, Богданівку та Кліщіївку Донецької області.

На Авдіївському напрямку Сили оборони відбили атаки росіян у районі Авдіївки. Ворожих ударів із мінометів і артилерії тут зазнали понад 15 населених пунктів, серед яких – Олександропіль, Керамік, Невельське, Авдіївка і Первомайське Донецької області. Авіаційного удару загарбники завдали біля Авдіївки.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі Мар’їнки Донецької області. У районі Красногорівки загарбники завдали авіаційних ударів. Красногорівку, Парасковіївку і Єлизаветівку Донецької області ворог атакував із артилерії і мінометів.

На Шахтарському напрямку росіяни вдарили з авіації в районі Урожайного, артилерійських і мінометних ударів завдали по більш ніж 10 населених пунктах, зокрема по Вугледару, Пречистівці, Шахтарському, Золотій Ниві, Благодатному й Урожайному Донецької області.

На Запорізькому напрямку російська авіація била по районах Малої Токмачки й Роботиного Запорізької області. З артилерії і мінометів загарбники обстріляли понад 10 населених пунктів, серед яких – Ольгівське, Левадне, Гуляйполе та Червоне Запорізької області.

Читайте також: В ООН досі не бачать достатньо доказів геноциду Росії проти України — на Банковій відреагували

На Херсонському напрямку російська армія вдарила з авіації в районі Ольгівки. Ворожих обстрілів із мінометів і артилерії зазнали Херсон та Антонівка Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, уночі 6 вересня російські загарбники атакували Україну ракетами повітряного та наземного базування, а також ударними дронами. Протиповітряна оборона знищила 23 ворожі цілі із 33 зафіксованих.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-