Сили оборони посилюють ППО на Житомирщині – Наєв

Сили оборони посилюють ППО на Житомирщині – Наєв

Фото, відео
Укрінформ
Сили оборони вживають заходів щодо посилення системи протиповітряної оборони у Північній операційній зоні.

Як передає Укрінформ, про це Командування Об'єднаних Сил ЗС України Сергій Наєв повідомляє у Фейсбуці.

Відео: Офіційна сторінка генерал-лейтенанта Сергія Наєва

Як зазначив командувач Об’єднаних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв, у Північній операційній зоні питанням прикриття об’єктів критичної інфраструктури від ударів з повітря приділяється дуже велика увага.

«Ми вживаємо всіх заходів з посилення системи протиповітряної оборони. Зокрема на Житомирщині під час повітряних нападів 19 та 30 серпня екіпаж зенітно-артилерійської установки «Гепард» збив усі повітряні цілі, які зайшли в зону його ураження. Слід розуміти, що це лише п’ять ворожих «Шахедів», але вони могли нанести дуже велику шкоду як цивільному населенню, так і об'єктам критичної інфраструктури», – наголосив Наєв.

Під час зустрічі з екіпажем зенітно-артилерійської установки, командувач подякував бійцям і наказав, щоб у подальшому вони так само із стовідсотковою ефективністю виконували завдання з прикриття українського неба. Він підкреслив, що, крім машини, є люди та їхній професіоналізм.

«Наше завдання – продовжувати захищати українських громадян, українську землю й українські цивільні об’єкти. Ми робимо все для того, щоб збільшити ефективність системи протиповітряної оборони. Зокрема створюємо нові мобільні вогневі групи, які працюватимуть на тих чи інших загрозливих напрямках», – зазначив генерал-лейтенант Наєв.

У Командуванні Об’єднаних сил зазначили, що більше західні партнери передають Україні засобів протиповітряної оборони, тим успішніше виконання поставлених завдань українськими військовослужбовцями. І нагадали, що зенітно-артилерійська установка «Гепард», вироблена в Німеччині, здатна збивати не тільки «Шахеди», а й крилаті ракеті. Ця установка має свою окрему радіолокаційну станцію, яка дозволяє їй виявляти ворожі цілі в повітрі.

Читайте також: Наєв нагородив мобільну групу ППО, які зі «Стінгера» збили крилату ракету Х-101

Як повідомляв Укрінформ, раніше Наєв заявив, що будь-які засоби ворожого повітряного нападу у Сумській області мають збиватись, ефективність системи ППО має бути підвищена.

Фото: Сергій Наєв, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-