Сили оборони відбили атаки росіян на Бахмутському напрямку

Сили оборони відбили атаки росіян на Бахмутському напрямку

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України відбили атаки російських військ на Бахмутському напрямку, загалом протягом доби на фронті відбулися 22 бойові зіткнення.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 понеділка, 4 вересня.

На Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують вести наступальну операцію, закріплюються на досягнутих рубежах і здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Українська авіація загалом протягом доби завдала по російських загарбниках 13 ударів: 11 – по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, два – по зенітно-ракетних комплексах.

Підрозділи ракетних військ й артилерії ЗСУ зі свого боку уразили 11 артилерійських засобів на вогневих позиціях ворога та чотири його пункти управління.

Читайте також: За останню добу здалися в полон п'ять російських загарбників

Росіяни протягом доби здійснили п'ять ракетних і 68 авіаційних ударів, а також 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах. Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед мирного населення, руйнувань зазнали житлові будинки й інша цивільна інфраструктура.

У Генштабі попереджають: імовірність здійснення загарбниками ракетних й авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала.

На Сіверському і Слобожанському напрямках російські війська обстріляли з мінометів і артилерії понад 15 населених пунктів, зокрема Карповичі і Прогрес Чернігівської області, Нову Гуту, Ромашкове, Бугор і Малушине Сумської області, Уди, Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Гатище, Огірцеве й Тернову Харківської області.

На Куп’янському напрямку загарбники вдарили з авіації в районі Бударків Харківської області, артилерійським вогнем атакували понад 10 населених пунктів, серед них – Фиголівка, Дворічна, Кіндрашівка, Синьківка та Кислівка Харківської області.

На Лиманському напрямку росіяни вели безуспішні наступальні дії в районах Новоєгорівки й Білогорівки Луганської області, з артилерії обстріляли понад 10 населених пунктів, зокрема Невське й Білогорівку Луганської області, Спірне, Роздолівку, Серебрянку й Верхньокам’янське Донецької області.

Авіаційних ударів загарбники завдали в районах Білогорівки Луганської області, Ямполівки та Спірного Донецької області.

Читайте також: Росіяни вночі атакували Україну «Шахедами» з нової партії - Гуменюк

На Бахмутському напрямку Сили оборони успішно відбили атаки російських військ у районі, що північніше від Кліщіївки Донецької області. Ворог на цій ділянці фронту атакував із артилерії понад 15 населених пунктів, серед них – Міньківка, Васюківка, Богданівка, Часів Яр, Біла Гора та Північне Донецької області.

У районі Іванівського Донецької області росіяни завдали авіаційного удару.

На Авдіївському напрямку загарбники вдарили з авіації в районі Авдіївки, з артилерії і мінометів обстріляли Олександропіль, Новокалинове, Керамік, Авдіївку, Сєверне і Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі Мар’їнки Донецької області.

Під ударами ворожої артилерії опинилися Красногорівка, Мар’їнка, Гостре й Новомихайлівка Донецької області. Також у районі Красногорівки росіяни завдали авіаудару.

На Шахтарському напрямку загарбники вдарили з авіації в районі Вугледара, з артилерії обстріляли понад 10 населених пунктів, серед них – Вугледар, Водяне, Шахтарське, Новоукраїнка й Урожайне Донецької області.

На Запорізькому напрямку російська авіація била по районах Малої Токмачки, Оріхова, Роботиного й Степногірська Запорізької області. Під вогнем ворожої артилерії тут перебували понад 15 населених пунктів, зокрема Новодарівка, Ольгівське, Залізничне, Мала Токмачка, Роботине і Кам’янське Запорізької області.

На Херсонському напрямку російські війська завдали авіаударів у районах Тягинки й Молодіжного, з артилерії і мінометів обстріляли Бургунку Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, уночі 4 вересня російська армія атакувала Україну ударні безпілотниками Shahed-136/131 із південного і південно-східного напрямків. Українськими захисниками знищені 23 дрони-камікадзе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-