Під час нічної атаки ворожі дрони намагалися проходити вздовж акваторій - Гуменюк

Під час нічної атаки ворожі дрони намагалися проходити вздовж акваторій - Гуменюк

Укрінформ
Щоб уникнути української протиповітряної оборони, росіяни запускали безпілотники під час нічної атаки уздовж водних акваторій.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказала керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк, повідомляє Укрінформ.

"Ворог шукає тактику, яка буде для нього максимально ефективною. Цього разу, запускаючи дрони зі східного узбережжя Азовського моря, вони намагалися проходити вздовж акваторій, тому що акваторії - це тяжіння до приглушення звуку, ухилення від викриття. Намагання використовувати русла річки - щоб бути максимально непомітними", - сказала Гуменюк.

Читайте також: Окупанти постійно перекривають Кримський міст через ненадійність конструкції - Гуменюк

Вона зазначила, що атака росіян на південь Одещини є передбачуваною: вийшовши із зернової угоди, загарбники чітко позначили свої майбутні цілі. Водночас, росіяни намагаються тиснути на населення України, її інфраструктуру та на світову спільноту.

Передбачуваним Гуменюк назвала й використання безпілотників для атаки. "Вони роблять акцент на тому, що їм зараз доступно, продовжуючи накопичувати резерви для майбутніх атак", - сказала вона.

Читайте також: Прикордонники показали уламки збитих «Шахедів», якими росіяни атакували вночі Подунав’я

Як повідомлялося, вночі 3 вересня зафіксовані пуски 25 ворожих ударних дронів Shahed-136/131, які атакували південні райони Одещини, з них 22 знищені силами ППО. Серед постраждалих – два працівники порту, яких госпіталізовано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-