Росіяни упродовж доби обстріляли сім громад Сумщини

Росіяни упродовж доби обстріляли сім громад Сумщини

Укрінформ
Росіяни за добу 22 рази обстріляли сім громад Сумщини, найбільше постраждала Середино-Будська.

Про це в Телеграмі повідомила Сумська ОВА, передає Укрінформ.

«Протягом дня росіяни здійснили 22 обстріли прикордоння. Зафіксовано 147 вибухів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Обстрілів зазнали Середино-Будська, Новослобідська, Краснопільська, Миропільська, Зноб-Новгородська, Хотінська, Білопільська громади», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Росіяни за добу атакували 10 областей України

Зазначається, що в Новослобідській громаді ворог бив з мінометів (2 вибухи). В Середино-Будській громаді здійснено обстріл з гелікоптера 4 некерованими авіаційними ракетами (НАР) (4 вибухи). Унаслідок одного з обстрілів пошкоджено трактор. Також ворог бив з мінометів (46 вибухів) та артилерії (РСЗВ) (16 вибухів). Унаслідок обстрілу з РСЗВ по місту Середина-Буда пошкоджено 16 приватних будинків, 11 багатоквартирних будинків, 3 приватних автомобілі, 2 магазини, 10 гаражів, дитячий садок, школа мистецтв, приміщення управління освіти, дитяча бібліотека, відділення поліції, банку, ЖЕКу. Отримали поранення 4 місцевих цивільних мешканця.

Читайте також: Із прикордонних громад Сумщини евакуювали вже 2 000 дорослих і пів тисячі дітей

В Краснопільській громаді зафіксовано гранатометний обстріл (АГС) (15 вибухів), мінометні обстріли (7 вибухів) та скидання з БпЛА 1 вибухового пристрою (1 вибух) та артобстріл (4 вибухи).

На Миропільську громаду скинули 7 мін, а в Зноб-Новгородській - були мінометні обстріли (11 вибухів).

Хотінська громада: зафіксовано 4 вибухи з артилерії, 7 вибухів з мінометів та скидання з БпЛА 3 вибухових пристроїв (3 вибухи). Білопільська громада: здійснено артобстріли (8 вибухів).

Читайте також: Загарбники за добу 22 рази обстріляли прикордоння Чернігівщини та Сумщини

Як повідомляв Укрінформ, російські війська у п'ятницю, 1 вересня, обстріляли з артилерії місто Середина-Буда Сумської області, поранивши чотирьох мирних жителів, за фактом ворожого обстрілу розпочате розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-