Удар по авіабазі у Пскові був завданий з території РФ ― Буданов

Удар по авіабазі у Пскові був завданий з території РФ ― Буданов

Укрінформ
Російська авіабаза “Крєсти” у Пскові була атакована безпілотниками, запущеними з території Росії.

Про це у коментарі виданню The War Zone повідомив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов, передає Укрінформ з посиланням на ГУР.

«Ми працюємо з території Росії», ― сказав він.

Буданов не уточнив кількість та тип застосованих бойових дронів.

Також керівник воєнної розвідки України не розповів, хто саме здійснив атаку ― співробітники ГУР чи партизани, яких курує українська спецслужба.

Читайте також: Розвідник про операції ГУР: Ми працюємо нестандартними методами

Водночас Буданов підтвердив, що внаслідок атаки було уражено чотири російські військово-транспортні борти Іл-76. «Два були знищені і два отримали серйозні пошкодження», ― зазначив він.

За його словами, на ці літаки націлились спеціально, оскільки РФ використовувала їх для перевезення військових вантажів та особового складу повітряно-десантних військ РФ.

Буданов розкрив деякі деталі удару: цілеспрямовано були атаковані паливні баки та важлива частина лонжерона крила, які розміщені у верхній частині Іл-76.

Читайте також: Ексголова фінської розвідки вважає удар по аеродрому у Пскові найуспішнішим за час війни

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на середу 30 серпня безпілотники атакували військовий аеродром у Псковській області, знищено чотири російські транспортні літаки Іл-76.

Екскерівник Головного управління військової розвідки Фінляндії Пекка Товері заявив, що вважає цей удар України по аеродрому Пскова найуспішнішим за весь час.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-