В армії РФ на захоплених територіях почалися перебої з харчами, логістика погіршується - Маляр

В армії РФ на захоплених територіях почалися перебої з харчами, логістика погіршується - Маляр

Укрінформ
На тимчасово захопленій території України продовжує погіршуватись логістичне забезпечення особового складу російських військ, про що свідчить запровадження обмежень у продовольчому забезпеченні окремих військових частин.

Як передає Укрінформ, про це заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила в Телеграмі.

"Так, до російських окупаційних адміністрацій Сватівського району Луганської області доведено, що з вересня 2023 року буде припинено продовольче забезпечення особового складу підрозділів, дислокованих на території цього району", - заявила Маляр.

Читайте також: Українські бійці уразили командно-спостережний пункт ворога на Бахмутському напрямку

За її словами, застосування обмежень у продовольчому забезпеченні для покарання особового складу стало однією з характерних особливостей проведення так званої "спеціальної військової операції" Збройних сил РФ в Україні.

Зокрема, зауважила Маляр, наприкінці серпня поблизу населеного пункту Покровське Запорізької області російська поліція у так званому "зиндані" (викопаній глибокій ямі) за відмову брати участь у бойових діях утримує більше 50 російських військовослужбовців, яких годують мізерною пайкою харчів тільки один раз на добу.

"Характерно, що на всій тимчасово окупованій українській території противник використовує подібні "зиндани" для покарання місцевих мешканців, затриманих за порушення комендантського режиму або під будь-яким іншим надуманим приводом", - зазначила Маляр.

Разом з тим, за її словами, до Донецька масово прибувають мобілізовані на території Росії особи, більшість з яких - трудові мігранти з колишніх радянських республік, які свого часу виїхали на заробітки та отримали російські паспорти.

Читайте також: Удари по мостах до Криму значно ускладнили логістику військ РФ - британська розвідка

Зі слів зазначених осіб, їх фактично силоміць, під конвоєм, доставили на територію України. Наразі їх утримують під вартою у будинках, власників яких депортовано до Росії.

"Запас сухих пайків, отриманих мобілізованими, практично закінчився, іншого продовольчого забезпечення до прибуття до бойових підрозділів для них не передбачено", - підкреслила Маляр.

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово захопленому росіянами Сєвєродонецьку мародери з помешкань викрадають навіть посуд та одяг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-