Нічну ракетну атаку росіяни готували заздалегідь – Ігнат

Нічну ракетну атаку росіяни готували заздалегідь – Ігнат

Укрінформ
Нічна ракетна атака по Україні не може бути відповіддю росіян за ураження безпілотниками російських регіонів та знищення російських літаків, адже на підготовку такої атаки потрібен час.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» зазначив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, коментуючи нічний ракетний обстріл.

«Бавовна коли у нас була у Пскові? Близько опівночі, а атака була близько 2.00. Розумієте, не так просто спланувати атаку експромтом і завдати удару. На це потрібно, як мінімум, передпольотна підготовка льотчиків, для цього потрібен час для програмування самих ракет», - повідомив Ігнат.

За його словами, кожна ракета – це високотехнологічна зброя, яка потребує втручання людини, того, хто програмує її на політ.

«Ви бачите, як ракети змінюють курс, іноді намотуючи кола туди-сюди. Таким чином, кожна ракета програмується, на це потрібен час і визначення пріоритетних цілей. На це кількох годин точно не вистачить. Саме тому противник готував цей удар заздалегідь», - наголосив речник.

Читайте також: На Київщині падіння уламків зафіксоване у дев'яти населених пунктах

Як повідомляв Укрінформ, уночі 30 серпня 2023 року противник завдав удару по Україні крилатими ракетами повітряного базування та ударними дронами. Усього зафіксовано 44 ворожі повітряні цілі: 28 ракет повітряного базування типу Х-101/Х-555/Х-55, випущені з 11 літаків стратегічної авіації Ту-95мс із Каспію та району Енгельса, 16 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131” з південного та північного напрямків (Приморсько-Ахтарськ, Курськ). Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил у взаємодії із ППО Сил оборони України знищено 43 повітряні цілі у межах Київської, Черкаської, Одеської, Миколаївської та Житомирської областей: 28 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55, 15 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131”.

Сьогодні представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов повідомив, що унаслідок нічної атаки безпілотників на Псков було знищено чотири російські транспортні літаки Іл-76.

Фото: mil.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-