Ворог відступає на тлі прориву його лінії оборони на Запорізькому напрямку - Гуменюк

Ворог відступає на тлі прориву його лінії оборони на Запорізькому напрямку - Гуменюк

Єдині новини
Укрінформ
Російські загарбники відступають на тлі прориву українськими військами ворожої лінії оборони у Запорізькій області.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказала керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає кореспондент Укрінформу.

«Коли зараз йде безпосереднє просування наших військ, у ворога вже немає шансів закріпити ту оборону, яка була надірвана, тому через деякий час вона опиняється в статусі проривна. Тобто просування наших військ очевидне в географії, воно демонструє, що безпосередньо сили противника відступають», - зазначила речниця.

Гуменюк підкреслила, що для України важливий кожен населений пункт, який звільняється Силами оборони.

«Саме просування Сил оборони – це також дуже потужний психологічний тиск на ворога, що в умовах гібридної війни теж є зброєю», - наголосила вона.

Читайте також: Південніше Бахмута військові продовжують наступальні дії, ворог зазнає значних втрат – Генштаб

Окрім того, Гуменюк пояснила, що будь-який населений пункт – це можливість закріпитися і навколо нього побудувати додаткові рубежі оборони, «для того, щоб не бути вибитими звідти, і для того, щоб міцніше і точніше націлюватись на подальшу оборону ворога».

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генштабу ЗСУ, Сили оборони України мають успіх у напрямку Новоданилівка-Вербове, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях ворога, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Фото: Генштаб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-