У Генштабі в День пам’яті захисників і захисниць закликали згадати кожного загиблого за Україну

У Генштабі в День пам’яті захисників і захисниць закликали згадати кожного загиблого за Україну

Укрінформ
Лише перемога й увічнення пам’яті про загиблих воїнів доведуть, що жертви героїв не були марними, заявляє начальник Генерального штабу Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Шаптала.

Як передає Укрінформ, про це ідеться на сторінці Генштабу у Фейсбуці.

"Згадаймо сьогодні кожного захисника й захисницю, які поклали свої життя за Україну. Вони пішли у бій, щоб відстояти країну та її свободу, захистити власні домівки, зберегти життя родин та друзів", - заявив Шаптала.

Читайте також: У Варшаві вшанують пам’ять захисників та захисниць України

Він підкреслив, що "віднині назавжди наш борг перед ними – пам'ятати та передати цю пам'ять нащадкам. Лише перемогою та увічненням пам’яті про загиблих захисників ми доведемо, що жертви наших героїв не були марними".

"Сумую за кожним, хто до останнього подиху самовіддано служив Українському народові. Ціною власного життя вони дали нам можливість зупинити ворога. Ми не припинимо битися за Україну та обов’язково переможемо. З глибокою пошаною схиляю голову перед рідними та близькими загиблих воїнів", - наголосив Шаптала.

"День пам'яті захисників України. Ми вшановуємо тих, хто віддав найцінніше заради свободи нашої нації", - написав командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський у Телеграмі.

Командувач Об’єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв наголосив, що українці мають пам’ятати, що лише в єдності вони мають перевагу над ворогом.

"У День пам'яті захисників України ми згадуємо тих, хто став щитом нашої нації, - батьків, дідусів, братів, сестер, друзів та колег. За мир і свободу, якими ми насолоджуємося сьогодні, вони заплатили надзвичайно велику ціну". Тому, як підкреслив Наєв, "кожен з нас має зобов'язання перед загиблими воїнами - продовжити боротьбу за свободу нашої нації та незалежність нашої країни".

Крім того, зауважив Наєв, нехай цей День пам'яті нагадує українцям, що лише в єдності вони мають перевагу над ворогом.

"Ми сильні, коли єдині! Також варто памʼятати про тих, хто захищає нашу країну сьогодні. Сучасні герої - це ви, шановні військовослужбовці. Ви стоїте на передовій, ризикуєте своїм життям, щоб наші співвітчизники могли жити в мирі та безпеці. Ваша мужність, професіоналізм та відданість заслуговують найвищої нагороди", - йдеться у зверненні командувача Об’єднаних сил.

Як повідомлялося, 29 серпня відзначається День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Вшановуються військовослужбовці й учасники добровольчих формувань, які загинули, відстоюючи незалежність України.

Символікою цього дня є квітка соняшника, адже у серпні 2014 року на полях соняшників полягли багато українських воїнів.

Дата приурочена до дня найбільших втрат української армії на сході країни у 2014 році - дня виходу з оточення в Іловайську 29 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-