Близько 20% російських полонених здаються добровільно – Буданов

Близько 20% російських полонених здаються добровільно – Буданов

Укрінформ
В України є «набагато менше» так званого обмінного фонду, ніж у Росії, причому серед російських військових, які потрапляють у полон, близько 20% здаються добровільно.

Про це заявив в інтерв’ю Крим.Реалії очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов, передає Укрінформ.

«У нас його набагато менше, ніж в Російській Федерації. Це правда. Тому що в перші дні вторгнення Російська Федерація нахапала тут страшну кількість заручників, у тому числі цивільних, пенсіонерів силових структур, просто людей, які, вони вважали, що є хтось страшний для них, ну і так далі. Тому наші цифри, на жаль, нижчі. Треба це розуміти. І, на жаль, я думаю, наздогнати ті цифри ми не зможемо», – сказав він.

Читайте також: Сили оборони здатні уразити противника в будь-якій точці Криму – Буданов

Точне число Буданов навести відмовився, заявивши, що кількість так званого обмінного фонду є державною таємницею.

Очільник ГУР також повідомив, що з тих російських військових, які потрапляють у полон, близько 20% – здаються добровільно.

«Це біля 20% точно. Просто там: мені страшно, я нічого не хочу», – сказав він.

Читайте також: Росія тримає в полоні військових музикантів - Коордштаб

Як повідомлялося, 4 травня уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомляв, що, за приблизними оцінками, Росія незаконно утримує понад 20 тис. українських цивільних заручників. Це дані на підставі звернень родичів, чиїх близьких затримала російська сторона.

7 серпня Україна повернула з російського полону ще 22 військових. Як повідомив тоді омбудсмен Лубінець, від початку повномасштабного вторгнення Росії Україна повернула з полону 2598 українців.

Раніше очільник ГУР Буданов оцінював, що близько 40% тих, кого Росія утримує в полоні, – це цивільні люди, решта полонених – військові.

Фото: ГУР Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-