Норвегія передасть Україні систему IRIS-T та прискорить виробництво NASAMS – прем’єр

Норвегія передасть Україні систему IRIS-T та прискорить виробництво NASAMS – прем’єр

Відео
Укрінформ
Норвегія планує прискорити виробництво зенітних ракетних комплексів середньої дальності NASAMS і буде переконувати партнерів передати наявні в них системи Україні.

Про це заявив Прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере під час спільної з Президентом Володимиром Зеленським пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Системи NASAMS – це норвезька технологія, розроблена з нашими американськими партнерами. Сьогодні я бачив, як ваші оператори використовують системи NASAMS, і яким чином вона може допомогти врятувати життя людей. Ми зробимо все від нас залежне, щоб переконати партнерів передати NASAMS, які, можливо, є у них в розпорядженні, в Україну, де вони найбільше потрібні. І можу вас запевнити, що виробництво цих просунутих систем буде тривати і, сподіваюсь, буде прискорене», - сказав Гар Стере.

Відео: ОП

Він додав, що Норвегія також передає Україні систему IRIS-T, яка теж дозволить захистити інфраструктуру та життя людей від безпілотників та ракет.

Читайте також: Ракети для IRIS-T та енергетичне обладнання: Норвегія надає нові пакети допомоги для України

Прем’єр-міністр також повідомив, що Норвегія продовжить підтримувати Україну у відбудові критичної інфраструктури і хоче допомогти у питанні зберігання газу для наступної зими, як вона робила це минулого року.

Як повідомлялося, Норвегія виділить два винищувачі F-16 для навчання українських пілотів і розгляне можливість надання додаткових літаків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-