Норвегія надасть для навчання українських пілотів два винищувачі F-16 – прем’єр-міністр

Норвегія надасть для навчання українських пілотів два винищувачі F-16 – прем’єр-міністр

Укрінформ
Норвегія виділить два винищувачі F-16 для навчання українських пілотів і розгляне можливість надання додаткових літаків.

Про це заявив Прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере під час спільної з Президентом Володимиром Зеленським пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми прийняли рішення передати норвезькі винищувачі F-16 і зараз обговорюємо, коли та як… Норвегія зараз переходить до нової системи винищувачів, і значна частина наявних F-16 кілька років тому вже була передана нашому союзнику по НАТО Румунії. Але зараз ми виділяємо два винищувачі для навчальної місії і будемо розглядати ті, що залишилися. Їх не так багато, але, сподіваюсь, ми їх зможемо передати Україні», - сказав Гар Стере.

Він додав, що рішення про передачу двох F-16 було ухвалено після того, як минулого тижня США дали згоду на передачу цієї американської технології.

Прем’єр-міністр також зазначив, що норвезькі інструктори спільно з іншими країнами беруть участь у підготовці українських пілотів на F-16.

Читайте також: Шведська опозиція виступає за надання Україні винищувачів Gripen

Як повідомлялося, Португалія висловила готовність долучитися до навчання українських пілотів та інженерів на винищувачах F-16.

20 серпня Нідерланди та Данія оголосили про рішення передати Україні винищувачі F-16. Українські пілоти та інженери уже почали вчитися працювати з цими літаками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-