Зеленський розповів, за якої умови Сили оборони йшли б на ризик при контрнаступі

Зеленський розповів, за якої умови Сили оборони йшли б на ризик при контрнаступі

Укрінформ
Українські військові продовжують контрнаступ у складних умовах, ніхто не жаліється, Там де є помилки, вони виправляються.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав під час пресконференції на полях саміту Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На Південному напрямку все заміновано дуже щільно і непросто. І люди йдуть пішки, щоб не втратити той дефіцит броньованої техніки. Якби такої техніки було достатньо, то можна було б ризикувати.

Читайте також: Зеленський: Головної моєї перемоги немає, помилок було достатньо

Він наголосив, що перш за все люди, а потім вже техніка. «Мої сигнали вони знають, я буваю на фронті постійно і бачу, і знаю весь дефіцит. Зокрема, приходить сто броньовиків, з них 20 треба ремонтувати. Постійно ми знаходимось у ситуації, коли трішки неповний комплект. Але ніхто не жаліється, йдуть вперед. Там, де є помилки, вони виправляються», - сказав Президент.

Зеленський також відповів на питання щодо тактики контрнаступу.

"У нас є Схід. Хтось розуміє з фахівців, скільки там людей, скільки окупантів знаходиться на сході? Приблизно 200 тисяч. Пропозиція така: візьмімо звідти наші Збройні сили, і кудись їх перекинемо. Не хочу говорити, куди, наприклад, там, де це нам бажано, нам це потрібно.

Читайте також: Зеленський про контрнаступ: Дуже складно, але ми йдемо вперед

Думаю так, після цього буде наступне: пару днів Слов’янськ, Краматорськ, далі вони підуть на Павлоград, Дніпро...». За словами Президента, саме на це й розраховують російські загарбники.

Як повідомляли ЗМІ, деякі західні стратеги радять консолідувати українські сили на півдні. Деякі американські та інші західні посадовці вважають, що українські сили під час контрнаступу занадто розосереджені, й радять змінити тактику.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-