Озброєння армії України зміниться згідно зі стандартами армій НАТО та ЄС — Резніков

Озброєння армії України зміниться згідно зі стандартами армій НАТО та ЄС — Резніков

Укрінформ
Українська армія поступово відмовиться від озброєння радянського зразка та перейде на сучасну зброю за стандартами НАТО та ЄС.

Про це під час брифінгу в Одесі повідомив міністр оборони України Олексій Резніков, передає Укрінформ.

Резніков розказав, що наразі в Україні є достатньо зброї національного взірця, яка дозволяє забезпечити високий рівень взаємосумісності.

Читайте також: Розмінування Чорного моря є спільним викликом чотирьох країн – Резніков

За словами міністра оборони, Україна має ствольну артилерію радянського взірця - це снаряди калібром 122- і 152 мм. Заводи ж країн-партнерів переважно виготовляють снаряди 155 і 105 міліметрового калібру.

«Є дружня країна Болгарія, яка ще виготовляє снаряди 152 і 122 міліметрів. Але який тип артилерій має залишитися в силах оборони України? Ресурс гармат радянського зразка завершиться і можна від них відмовитись.Тому, я оціню, що, наприклад, 155- стане базовим калібром в артилерії всіх сил у майбутньому. І це буде стосуватися всього – флоту, літаків, авіацій, сухопутних сил, сил спеціальних операцій», - наголосив Резніков.

Читайте також: Болгарія розпочне передачу Україні бронетехніки радянського зразка на початку жовтня

Як повідомляв Укрінформ, Україна активно формує зміст нових оборонних пакетів від партнерів та розраховує на результат найближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-