Ірландія проведе підготовку українських військових

Ірландія проведе підготовку українських військових

Укрінформ
Близько 30 військовослужбовців Сил оборони Ірландії проведуть підготовку українських військових у складі великої європейської групи інструкторів у рамках місії Спільної політики безпеки та оборони ЄС.

Про це повідомляє RTÉ із посиланням на Міністерство оборони країни, передає Укрінформ.

Спочатку передбачалося, що тренування включатимуть розмінування, бойову медицину та іншу нелетальну підтримку, але тепер в Міноборони країни заявили, що ірландські військові також будуть залучені до навчання.

Читайте також: На навчання до Британії поїхали українські пілоти 2023 року випуску

«Додаткові навчальні курси, затверджені урядом у липні 2023 року, зосереджені на основних напрямках військової підготовки, які визначили ЗСУ, а також навчанні на спеціальному обладнанні для розмінування, наданому Ірландією», - зазначили в уряді Ірландії.

Там також додали, що відповідно до Програми діяльності уряду, він не постачає ЗСУ жодного озброєння.

«Політика військового нейтралітету Ірландії характеризується нашою неучастю у військових союзах, угодах про спільну або взаємну оборону. Надання солдатам базової військової підготовки, в тому числі лідерства та стройової підготовки, не впливає на цю політику військового нейтралітету», – йдеться в заяві.

Читайте також: Командувач Нацгвардії ознайомився із підготовкою українських бійців у Британії

Депутат Палати представників Колм Брофі наголосив, що Ірландія забезпечує «дуже базовою військовою підготовкою, щоб перевести солдатів з цивільного життя до життя в українській армії».

Він додав, що це здійснюється в рамках визнання військового нейтралітету Ірландії, а також визнання політичної підтримки України Дубліном.

Як повідомляв Укрінформ, на спільній з Президентом Володимиром Зеленським пресконференції у Києві у липні прем’єр-міністр Ірландії Лео Варадкар висловив переконання у європейському майбутньому України і обіцяє відстоювати якомога швидший початок переговорів про її вступ до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-