На навчання до Британії поїхали українські пілоти 2023 року випуску

На навчання до Британії поїхали українські пілоти 2023 року випуску

Укрінформ
Для навчання на винищувачах F-16 до Великої Британії відправили українських пілотів 2023 року випуску, а до Швеції - 2016-го, з бойовим досвідом.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав генерал-лейтенант, командувач Повітряних Сил ЗСУ Микола Олещук, передає Укрінформ.

"Я як командувач Повітряних Сил розумію, що майбутнє за молодими пілотами. Тому я ухвалив рішення, і у Велику Британію на навчання поїхали пілоти випуску цього року, 2023-го. Що стосується Швеції, туди поїхали пілоти молоді, випуску 2016 року, з достатнім бойовим досвідом", - розповів Олещук.

За його словами, що система підготовки в цих країнах досить гнучка, до кожного пілота інструктори підходять індивідуально.

Читайте також: Україна може завоювати перевагу в повітрі - Олещук

"Напередодні підготовки моїх два пілоти були протестовані інструкторами США. Якщо взяти загальну підготовку, вона становить 32 місяці. По цих наших двох пілотах було прийнято рішення, що вони зможуть опанувати літак F-16 за чотири місяці. Але хочу вам сказати, що такого типу літак зроблений таким чином, щоб пілот зосередився тільки на використання озброєння і військової техніки і не зосереджувався, відповідно, на техніці пілотування", - сказав командувач ПС ЗСУ.

Він додав, що перш ніж відправити пілотів на навчання, в Україні їх протестували на знання англійської мови.

Читайте також: Для опанування Patriot нашим військовим знадобилося не 10 місяців, а 10 тижнів - Олещук

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Олексій Резніков заявив, що українські пілоти, інженери та техніки вже розпочали навчання на літаках F-16.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-