Росія концентрує наступальні спроможності на Куп'янському напрямку - за добу 603 обстріли

Росія концентрує наступальні спроможності на Куп'янському напрямку - за добу 603 обстріли

Укрінформ
Російські війська продовжують концентрувати свої головні наступальні спроможності на Куп'янському напрямку, але отримують відсіч.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий.

«Ворог зараз концентрує свої головні наступальні спроможності на цьому напрямку. Масово використовує артилерію та авіацію. За цю добу 603 рази обстрілював наші позиції з усіх видів артилерії, як ствольної, так і реактивної. Здійснив вісім авіанальотів штурмової авіації. Також відбулося п'ять атак на Сеньківку та Іванівку Куп’янського району. Під час відбиття атак 36 окупантів знищено, 57 отримали поранення, п'ять потрапили до полону», – сказав Череватий.

За його словами, українські Сили оборони знищили п'ять танків Т-72, три бойові машини піхоти, БТР- 80 та дві бойові ремонтні радіолокаційні машини, одну гаубицю «Мста-Б», два міномети, безпілотник, три польові склади боєприпасів, два ворожі бліндажі.

Читайте також: Авіація Сил оборони завдала 10 ударів по ворогу та уразила ЗРК

Як зазначив речник Східного угруповання ЗСУ, ворог змушений постійно перегруповуватися на Куп'янському напрямку та проводити ротаційні заходи, адже зазнає істотних збитків. Там нині сконцентровані як регулярні війська, так і повітряні, десантні та піхотні підрозділи. Ворог потужно укомплектований за рахунок мобілізованих.

«Їм не вистачає регулярних військ, тому використовують бойовий армійський резерв, територіальні війська. Це слабка підготовлена легка піхота, набрана під тиском губернаторів в їхніх регіонах. Але й цього не вистачає, тому використовуються роти «Шторм Z», про які як раз говорив командувач, набрані із ув'язнених, а також невеликі ЧВК», – сказав Череватий.

Читайте також: Росіяни вночі вдарили по селу на Харківщині, поранені двоє людей

Як повідомлялося, 16 серпня у зв’язку з ускладненням обстановки на Куп’янському напрямку більшу частину дня командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський працював у частинах, які ведуть оборону на підступах до міста. За його словами, противник штурмовими загонами, що комплектуються переважно в’язнями, щоденно на різних напрямках намагається прорвати оборону наших військ, маючи на меті блокування, а згодом і захоплення Куп’янська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-