Загарбники безуспішно наступають на чотирьох напрямках

Загарбники безуспішно наступають на чотирьох напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Спроби російських військ наступати на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському й Авдіївському напрямках залишилися безуспішними, на Мар’їнському напрямку Сили оборони України продовжують стримувати ворожий наступ.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 п'ятниці, 18 серпня.

За даними Генштабу, загалом протягом доби на фронті відбулися 30 бойових зіткнень.

На Мелітопольському та Бердянському напрямках триває наступальна операція Сил оборони. Захисники закріплюються на досягнутих рубежах та здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Усього протягом доби українська авіація завдала дев'ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російської армії.

Підрозділи ракетних військ й артилерії ЗСУ уразили два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога, чотири артилерійські засоби на його вогневих позиціях, два пункти управління та дві станції радіоелектронної боротьби росіян.

Російські загарбники протягом доби здійснили один ракетний і 31 авіаційний удар, а також 45 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах.

Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань зазнали житлові будинки й інша цивільна інфраструктура.

У Генштабі попереджають: імовірність здійснення росіянами ракетних й авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала.

На Сіверському і Слобожанському напрямках російські війська били з авіації по районах Червоної Зорі й Ветеринарного Харківської області, з мінометів й артилерії обстріляли понад 20 населених пунктів, зокрема Єліне, Леонівку, Вильчики й Миколаївське Чернігівської області, Рожковичі, Іскрисківщину, Тур'ю, Покровку й Рясне Сумської області, Червону Зорю, Гатище, Вовчанські Хутори й Бударки Харківської області.

На Куп’янському напрямку російська армія вела безуспішні наступальні дії в районі Синьківки Харківської області. Авіаційних ударів ворог завдав по районах Кислівки й Берестового Харківської області, з артилерії і мінометів атакував Кам'янку, Красне Перше, Масютівку, Кислівку й Берестове Харківської області.

Читайте також: Росіяни за день обстріляли Козачу Лопань близько 20 разів - пошкоджені будинки

На Лиманському напрямку загарбники вели безуспішні наступальні дії в районі Білогорівки Луганської області, з артилерії обстріляли близько 10 населених пунктів, серед них – Невське й Червонопопівка Луганської області, Верхньокам'янське, Свято-Покровське, Спірне та Роздолівка Донецької області.

Удари російської авіації зафіксовані в районах Білогорівки Луганської області та Спірного Донецької області.

На Бахмутському напрямку росіяни вели безуспішні наступальні дії в районі, що північно-східніше від Оріхово-Василівки Донецької області. З авіації ворог бив по районах Кліщіївки й Андріївки Донецької області.

Від ворожих артилерійських обстрілів на Бахмутському напрямку постраждали понад 15 населених пунктів, зокрема Міньківка, Богданівка, Часів Яр, Кліщіївка й Щербинівка Донецької області.

На Авдіївському напрямку російські загарбники вели безуспішні наступальні дії в районі, що південно-східніше та східніше від Новокалинова Донецької області. Ударів ворожої артилерії тут зазнали понад 10 населених пунктів, серед них – Керамік, Степове, Авдіївка, Первомайське й Нетайлове Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районах Мар’їнки та Красногорівки Донецької області.

Читайте також: Росіянам на Сватівському напрямку доплачують за копання окопів - перехоплення ГУР

Авіаційного удару росіяни завдали в районі Красногорівки Донецької області, артилерійських – по Красногорівці, Побєді, Костянтинівці, Галицинівці й Катеринівці Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення в районі Урожайного Донецької області, з авіації вдарив у районі Старомайорського.

Під вогнем російської артилерії на вказаній ділянці фронту опинилися понад 10 населених пунктів, серед них – Водяне, Богоявленка, Золота Нива, Благодатне, Старомайорське й Рівнопіль Донецької області.

На Запорізькому напрямку російські війська вдарили з авіації в районі Роботиного Запорізької області. Від ударів ворожої артилерії тут постраждали понад 15 населених пунктів, зокрема Новодарівка, Малинівка, Гуляйполе, Чарівне, Малі Щербаки й Кам'янське Запорізької області.

На Херсонському напрямку від артилерійських ударів росіян потерпіли понад 10 населених пунктів, серед них – Золота Балка, Республіканець, Одрадокам'янка, Велетенське, Новодмитрівка та Софіївка Херсонської області, а також Лупареве Миколаївської області.

Як повідомляв Укрінформ, на Авдіївському напрямку росіяни збільшили кількість обстрілів по позиціях підрозділів Національної гвардії України із застосуванням танкового озброєння й мінометів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-