У ГУР прокоментували вибух у Махачкалі та смерть російських генералів

У ГУР прокоментували вибух у Махачкалі та смерть російських генералів

Укрінформ
Наразі важко на 100 відсотків стверджувати, що саме сталося у Махачкалі, де нещодавно від вибуху постраждало майже 120 осіб, але навряд чи у цьому випадку йдеться про побутову історію.

Про це в ефірі «Радіо НВ» заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, передає Укрінформ.

«Є така інформація. Важко на 100 відсотків зараз стверджувати (що саме сталося – ред.), бо для цього необхідно мати безпосередній доступ і вивчати на місці ситуацію. Але характер пошкоджень, масштаб вибуху, масштаб уражень вказує на те, що навряд чи мова йде саме про побутову історію», - заявив він.

Юсов висловив думку, що це могло бути пов’язано із, у тому числі, виведенням із ладу якогось ракетного озброєння або іншим еквівалентом (цього – ред.), із застосуванням техніки і засобів ураження агресора.

Читайте також: Росфейк: у розважальному закладі Києва «святкують» вибух у Махачкалі

«Мова йде, швидше за все, про аварію, тобто, ненавмисне пошкодження, але результатом стали такі трагічні для пересічних мешканців тієї території наслідки. Але наслідки, пов’язані із злочинними діями їхньої влади і пов’язані безпосередньо, так чи інакше, напряму із нападом і на Україну також», - сказав представник ГУР.

Відповідаючи на питання щодо нещодавніх смертей у РФ двох генералів, він поінформував, що один із них - Геннадій Жидко - на здоров’я не скаржився, і його загибель здивувала його оточення.

«І звичайно, на 100 відсотків зараз ми не можемо стверджувати (про причини їхніх смертей – ред.), пізніше буде більше інформації. Але усунення противників у внутрішній політичній боротьбі, у диктаторських режимах і, зокрема, на Росії у такий спосіб є звичною справою. Тобто, нічого дивного тут немає», - вважає Юсов.

Читайте також: У Росії помер генерал Жидко, який командував окупаційними військами в Україні

За словами представника ГУР, оскільки диктатура має показувати монолітність, то з часів радянського диктатора Йосипа Сталіна у РФ дуже рідко когось гучно звільняли - частіше були випадки, що когось отруїли, чи хтось не вийшов з пансіонату і профілакторію.

Юсов відзначив, що у окремих випадках доводиться констатувати держзраду чи заколот, але фінали можуть бути різними.

«А так – немає людини, немає потреби нікому нічого пояснювати», - заявив Юсов.

Як повідомлялося, за офіційною версією, на околиці Махачкали 14 серпня сталася надзвичайна подія. Пожежа виникла в автосервісі в районі федерального шосе, після чого вогонь перекинувся на АЗС і пролунав вибух. По тому пожежа охопила 600 квадратних метрів території. Порушено кримінальну справу.

У середу віце-прем'єр РФ Тетяна Голікова заявила, що кількість постраждалих під час вибуху в російській Махачкалі зросла до 119, з них 20 - діти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-