Російські гелікоптери Ка-52 містять компоненти західних і азійських країн – ОП

Російські гелікоптери Ка-52 містять компоненти західних і азійських країн – ОП

Укрінформ
Російські гелікоптери Ка-52 містять комплектуючі з країн Заходу та Азії, без яких вони не могли б працювати.

Про це зазначив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Два збитих сьогодні російських гвинтокрили Ка-52 не могли б літати без іноземних компонентів. Військові постійно говорять, що росіяни активно використовують їх на фронті, щоб мати перевагу в повітрі і наносити удари по позиціям Сил оборони», - написав він.

За словами очільника ОП, українські фахівці давно досліджують Ка-52.

Єрмак проінформував, що цей гвинтокрил містить високотехнологічні компоненти із західних держав та країн Азії, зокрема, чіпи, мікропроцесори, інтегральні схеми, приймачі, флеш-пам’ять, телекомунікаційні трансформатори, трансивери, лінійні стабілізатори, мікросхеми.

Керівник Офісу глави держави підкреслив, що без цих компонентів робота Ка-52 була б неможливою, оскільки Росія не здатна виготовляти такі технологічні продукти.

Читайте також: Росія від початку війни втратила близько 40 гелікоптерів «Алігатор» - розвідка Британії

«Ми вивчаємо шляхи, завдяки яким Росія отримує ці компоненти в обхід санкцій. Працюємо з урядами країн та компаніями-виробниками, щоб обмежити російський ВПК. Група Макфола-Єрмака вже надавала цю інформацію нашим партнерам і вона була частково відображена у запроваджених санкційних обмеженнях. Але санкцій потрібно більше, тому ближчим часом ми опублікуємо документ з додатковими пропозиціями», - наголосив він.

Єрмак додав, що санкції проти РФ потрібно посилювати, щоб російський ВПК не мав доступу до технологій.

«Збивати Ка-52 - це чудово. Але набагато краще - позбавити Росію можливостей його виробляти», - переконаний керівник ОП.

Як повідомлялося, у четвер сили оборони України збили два російські гелікоптери Ка-52 на Бахмутському і Запорізькому напрямках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-