Допомога Кремлю з боку Пхеньяна навряд чи вплине на перебіг бойових дій – ГУР

Допомога Кремлю з боку Пхеньяна навряд чи вплине на перебіг бойових дій – ГУР

Укрінформ
Північна Корея навряд чи здатна підсилити Росію озброєнням такою мірою, щоб це кардинально позначилось на перебігу бойових дій.

Таку думку висловив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в інтерв'ю Obozrevatel, коментуючи візит міністра оборони Росії Сергія Шойгу до Північної Кореї, передає Укрінформ.

"Візит російського міністра до Північної Кореї насправді дуже показовий. У держави-агресора у цій війні немає впливових союзників. Тож Шойгу мусить оббивати пороги бідних тираній у пошуках зброї. У росіян зараз є серйозна потреба передусім у боєприпасах до артилерії. На мою думку, Північна Корея навряд чи може підсилити путінський режим так, щоб це якось кардинально позначилось на перебігу бойових дій", - сказав Скібіцький.

Він також згадав про скандал, який виник одразу після повернення Шойгу з Пхеньяна, коли у публічну площину потрапила інформація про те, що хакери, яких пов’язують з північнокорейським режимом, зуміли проникнути у комп'ютерні мережі російського НВО "Машиностроение".

"Цей завод займається розробкою та виготовленням російських крилатих та балістичних ракет, а також супутникових систем. Виходить, що так званий північнокорейський брат просто, як кажуть росіяни, "облапошив" Москву, вкрав їхні цінні воєнні секрети", - зазначив представник ГУР.

Він додав, що не схильний вважати, що інформація про хакерську атаку була одним із факторів у "переговорному наборі" російського міністра, але виключати цього теж не можна.

"Так чи інакше, візит російського міністра в Північну Корею виглядає як черговий "пшик" російської так званої дипломатії", - сказав Скібіцький.

Читайте також: Українська розвідка оцінила ймовірність нового «великого наступу РФ»

Як повідомлялося, наприкінці липня міністр оборони Росії Сергій Шойгу відвідав КНДР. Офіційною метою візиту називалась участь у заходах, присвячених 70-річчю закінчення Корейської війни.

Американська влада неодноразово звинувачувала Північну Корею в тому, що вона постачає снаряди Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-