Ситуація на кордоні з Білоруссю повністю контрольована - Демченко

Ситуація на кордоні з Білоруссю повністю контрольована - Демченко

Єдині новини
Укрінформ
Ситуація на кордоні України з Білоруссю повністю контрольована.

Про це сказав в ефірі телемарафону "Єдині новини" речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, передає Укрінформ.

"Ситуація на кордоні з Білоруссю повністю контрольована. Жодних змін по лінії кордону ми не фіксуємо", - зазначив Демченко.

Говорячи про переміщення "вагнерівців" на території Білорусі в бік польського кордону, речник ДПСУ розповів, що обмін інформацією між українськими і польськими колегами та колегами з інших європейських країн з цього приводу постійно відбувається. Однак, на його думку, така кількість російських найманців не може становити серйозної загрози.

"Та кількість російських найманців, які перебувають на території Білорусі, значної загрози не становлять. Вони не зможуть здійснити якісь заходи щодо вторгнення, цих сил недостатньо. Але, звісно, вони можуть бути задіяні до різного роду провокацій на кордонах як України, так і інших країн Європи. Тому і Україна готова до розвитку будь-яких ситуацій, і країни Європи, зокрема, Польща, Литва, Латвія для того, щоб протидіяти будь-яким таким їх спробам", - сказав Демченко.

Читайте також: Наєв не виключає можливості застосування ПВК «Вагнер» на прикордонні Польщі та Литви

Як повідомляв Укрінформ, найманці ПВК "Вагнер", які зараз перебувають на території Білорусі, імітують прибуття на кордон із Польщею. Так вони намагаються розтягнути польські війська.

Після того, як до Білорусі почали масово прибувати найманці російської ПВК "Вагнер", і без того неспокійна ситуація на польсько-білоруському кордоні почала загострюватися. Через побоювання провокацій Польща почала перекидання військ до кордону. Зокрема, міністр оборони Польщі Маріуш Блащак повідомляв, що країна додатково перекине на кордон з Білоруссю до 10 тисяч військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-