Резніков: На деяких ділянках фронту - до п’яти мін на один квадратний метр

Резніков: На деяких ділянках фронту - до п’яти мін на один квадратний метр

Укрінформ
На деяких ділянках лінії фронту можна виявити до п'яти мін на один квадратний метр, що становить певну перешкоду для українських військ.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю The Guardian заявив міністр оборони України Олексій Резніков.

«Сьогодні Україна є найбільш замінованою країною у світі. Сотні кілометрів мінних полів, мільйони вибухових пристроїв, на деяких ділянках лінії фронту - до п’яти мін на квадратний метр. Російські мінні поля є серйозною перешкодою для наших військ, але не нездоланною. У нас є кваліфіковані сапери та сучасна техніка, але їх вкрай недостатньо для фронту, який простягнувся на сотні кілометрів на сході та півдні України», - заявив він.

Читайте також: Резніков показав бронемашини Senator Rochel, отримані від Канади

За словами Резнікова, на цьому етапі української кампанії зі звільнення країни критично потрібно більше обладнання для розмінування - від мінних тралів до торпед Банглора.

«Обладнання для розмінування давно розблоковано, і ми вдячні нашим міжнародним партнерам за вже надану підтримку. Важливим кроком у цьому напрямку стало створення на останній зустрічі в Рамштайні коаліції з розмінування за ініціативою міністра оборони Литви. Також життєво необхідно розширити та прискорити підготовку саперів. Це повинно бути швидким і систематичним. Сапери потрібні тут і зараз. Їхня робота рятує життя та забезпечує просування наших військ. Коаліція з розмінування побудована за принципом «навчай і оснащуй». Його ефективна реалізація наблизить перемогу України», - додав міністр.

Читайте також: Десята модель: Резніков показав, які українські FPV-дрони передають на озброєння ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, глава Міноборони Олексій Резніков заявив, що український контрнаступ, хоч і відстає від наміченого графіка, проте відбувається відповідно до плану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-