Україна досягла тактично значущого прогресу в контрнаступі - NYT

Україна досягла тактично значущого прогресу в контрнаступі - NYT

Укрінформ
Американські аналітики вважають, що впродовж останніх кількох місяців українська армія досягла тактично значущого прогресу на двох основних напрямках.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The New York Times.

Військові аналітики заявили, що ЗСУ просунулися приблизно на 10-12 миль (16-19 кілометрів) уздовж обох основних напрямків наступу, аби вийти до Азовського моря та перервати сполучення між Росією окупованим Кримом.

Українська армія просувається на південь через село Старомайорське до Бердянська та західніше - до Мелітополя.

«За словами військових аналітиків, визволені території, від 10 до 12 миль, хоч і відносно невеликі, але важливі, оскільки це змушує Москву відволікати сили з інших напрямків фронту», – йдеться у матеріалі.

Читайте також: На Таврійському напрямку Сили оборони рухаються вперед і мають успіхи — Тарнавський

В Інституті вивчення війни назвали досягнення ЗСУ «тактично значущими», зауваживши, що передислокація військ РФ, швидше за все, сукупно ще більше послабить російські оборонні лінії, створивши «можливості, аби будь-який український прорив був потенційно вирішальним».

У напрямку Бердянська ЗСУ досягли успіхів навколо села Старомайорське і продовжують просуватися до російського опорного пункту в селі Урожайне, повідомили українські військові.

Водночас російська армія веде наступ на північному сході України в районі міста Куп’янськ. На думку експертів, таким чином РФ, скоріш за все, намагається відвернути увагу українських військових від інших районів наступальних дій.

Видання також зазначає, що Україна залучила тисячі військових, зокрема досвідчених і загартованих у боях морських піхотинців, для наступу на південь у долині річки Мокрі Яли.

Читайте також: Сили оборони здобули частковий успіх у районі Роботиного на Запоріжжі

«Якщо їм вдасться просунутися через Урожайне або навколо нього, вони опиняться за 50 миль (80 кілометрів) від двох великих портових міст Бердянська та Маріуполя на Азовському морі. І з кожною милею, на яку вони просуваються, українські сили чинять все більший тиск на російські лінії постачання», – наголошує NYT .

Як повідомляв Укрінформ, Президент Зеленський заявив, що контрнаступ ЗСУ, імовірно, відбувається повільніше, ніж комусь хотілося б, але ініціатива - в руках Сил оборони України.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-