Нідерланди передали ДПСУ шість мобільних комплексів медичної підтримки

Нідерланди передали ДПСУ шість мобільних комплексів медичної підтримки

Фото, відео
Укрінформ
Державна прикордонна служба України отримала від Нідерландів ще шість мобільних комплексів медичної підтримки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Держприкордонслужба.

“У рамках реалізації проєкту міжнародного співробітництва за активної координації Посольства Нідерландів в Україні до сфери управління Державної прикордонної служби передані мобільні комплекси медичної підтримки”, - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що їх використання дозволяє вибудувати систему лікувально-евакуаційного забезпечення ДПСУ за стандартами медичних служб країн НАТО.

Представник компанії Hospitainer Бар-Джоп Круйсен поінформував, що цього разу для українських прикордонників надали два модулі Role 2 і чотири модулі Role 1 (за стандартами НАТО).

Представники Нідерландів провели тренінг з персоналом медичних підрозділів Держприкордонслужби з розгортання та використання цих комплексів.

Також під час тренінгів медперсонал Держприкордонслужби опрацьовував елементи оперативно-медичної взаємодії та бойового злагодження при виконанні завдань за призначенням.

Мобільні комплекси дають змогу в польових умовах розгорнути повноцінний госпіталь з операційною, передопераційною, палатою інтенсивної терапії, лабораторією, стерилізаційною, приймально-сортувальним відділенням, передбачені й санітарні вузли.

“Надані Нідерландами мобільні комплекси дозволяють наблизити до передових підрозділів надання найшвидшої медичної допомоги для поранених, швидшої стабілізації та, відповідно, скорочення термінів лікування і скорішого одужання військовослужбовців”, - підкреслили у ДПСУ, нагадавши, що раніше прикордонне відомство отримало від Нідерландів мобільні модулі медичної підтримки й ефективно використовує їх, рятуючи життя бійців.

Читайте також: Україна отримає від Британії автобус, переобладнаний у мобільний госпіталь

Як повідомляв Укрінформ, німецький збройний концерн Rheinmetall передасть Україні 14 танків Leopard 2A4 від імені уряду Нідерландів.

Фото: dpsu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-