Rheinmetall передасть Україні 14 танків від уряду Нідерландів

Rheinmetall передасть Україні 14 танків від уряду Нідерландів

Укрінформ
Німецький збройний концерн Rheinmetall передасть в Україну 14 основних бойових танків Leopard 2A4 від імені уряду Нідерландів.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресреліз компанії.

Rheinmetall оголосила, що замовлення становить тризначну суму в мільйонах євро.

Перший з 14 основних бойових танків має бути поставлений в Україну в січні 2024 року, а решта машин – протягом 2024 року.

Угоду про це нещодавно підписали офіційні особи Нідерландів, Данії та Німеччини та представники Rheinmetall.

Машини є модернізованими танками Leopard 2A4, придбаними Rheinmetall із запасів країн-користувачів.

Rheinmetall підтримує українську армію в її боротьбі з російським вторгненням, поставляючи численні системи озброєння.

У квітні 2023 року уряди Нідерландів і Данії оголосили про намір спільно придбати основні бойові танки Leopard 2 A4 для пожертвування Україні. Уряди цих двох країн спільно фінансують замовлення в рамках міжнародної танкової коаліції для ефективної підтримки України.

Угода підкреслює роль Rheinmetall як важливого постачальника техніки для українських Збройних сил, зазначають у компанії. Це лише остання з серії дій, здійснених технічним підприємством із Дюссельдорфа на підтримку боротьби України.

Водночас Rheinmetall є єдиним джерелом великомасштабних поставок нових боєприпасів середнього та великого калібру для країни, що перебуває у війні, зокрема 20-мм снарядів для автоматичної гармати БМП Marder та 105-мм та 120-мм танкових боєприпасів для основного озброєння української армії Leopard 1 і Leopard 2 MBT. Незабаром буде готова до відвантаження й перша партія 35-мм боєприпасів для зенітного танка Gepard.

Читайте також: Rheinmetall влітку відправить Україні ще 20 БМП Marder

Rheinmetall також відіграв важливу роль у постачанні українським військовим значної кількості бойових машин через багатосторонні програми обміну Ringtausch із країнами-партнерами або шляхом прямих поставок. Так, ще в березні 2023 року компанія Rheinmetall на замовлення уряду Німеччини відправила в Україну 20 бойових машин піхоти Marder. Друга партія з 20 цих випробуваних автомобілів має бути відправлена цього літа.

До кінця 2023 року Rheinmetall також поставить в Україну 26 новітніх військових вантажівок і дві найсучасніші системи ППО. Зусилля підтримки охоплюють і мобільні системи розвідки SurveilSPIRE з денними та нічними камерами та мінідронами з автопілотом. Група також постачає Україні систему польових госпіталів, що складається з контейнерів і наметів, мобільну хірургічну станцію на базі контейнерів для первинної терапії травмованих випадків, обидва з яких стануть важливим джерелом підтримки українських військових у майбутніх місяцях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-