Прем’єр-міністри Китаю і Японії можуть вперше зустрітися наступного місяця – ЗМІ

Прем’єр-міністри Китаю і Японії можуть вперше зустрітися наступного місяця – ЗМІ

Укрінформ
Китай повідомив Японію, що розглядає можливість проведення переговорів між главами урядів двох держав Лі Цяном та Фуміо Кішідою наступного місяця в Індонезії на полях саміту Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН).

Про це із посиланням на дипломатичні джерела повідомляє Kyodo, передає Укрінформ.

Якщо сторони досягнуть згоди і переговори відбудуться, це стане першою зустріччю між прем’єрами двох сусідніх країн.

Токіо прагнув покращити зв’язки з Пекіном, ускладнені через невдоволення Китаю рішеннями травневого саміту G7 у Хіросімі та намірами японського уряду випустити очищену радіоактивну воду з АЕС у Фукусімі в океан.

Читайте також: Деескалація між США та Китаєм: Ентоні Блінкен і Ван Ї зустрілися вдруге за місяць

Китай продовжує протестувати проти проєкту скидання води навіть після того, як у липні Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) дало йому зелене світло, одночасно заявляючи, що залишається відкритим для переговорів на високому рівні.

У Токіо також сподіваються організувати переговори Кішіди з головою КНР Сі Цзіньпіном, який, як очікується, візьме участь у саміті G20 в Індії у вересні та зустрічі лідерів форуму Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва у Сполучених Штатах у листопаді.

Зазначається, що японська сторона прагне скористатись для поліпшення відносин із Китаєм тим, що цього року виповнюється 45 років з дня укладення між двома країнами Договору про мир і дружбу 1978 року.

Читайте також: МЗС Китаю не коментує, чому його глава вже місяць не з'являється на публіці

Як повідомляв Укрінформ, Китай вперше за три з половиною роки, від початку пандемії COVID-19, планує дозволити своїм туристичним агентствам продавати групові тури до Японії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-