Росіяни безуспішно намагаються прорватися до Куп'янська - Маляр

Росіяни безуспішно намагаються прорватися до Куп'янська - Маляр

Укрінформ
Російські війська без успіху намагаються прорвати оборону на Куп’янському напрямку.

Як передає Укрінформ, про це заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила у Телеграмі.

"Станом на зараз основним напрямком наступу ворога залишається Куп’янський напрямок. Тут ворог сформував наступальне угруповання і намагається рухатись вперед, втім безуспішно", - зазначила вона.

Читайте також: ЗСУ досягли успіху у напрямку Урожайного, Приютного та Вербового і закріплюються на рубежах

За словами Маляр, "оперативна ситуація складна, але контрольована. Сили оборони України мужньо стримують там наступ ворога".

Вона поінформувала, що росіяни вже кілька днів ведуть безуспішні наступальні дії в районі Синьківка Харківської області.

"Мета ворога на Куп’янському напрямку - прорвати оборону наших військ та вийти безпосередньо до Куп‘янська. Інтенсивність бойових дій та ворожих обстрілів висока. По деяких позиціях буває по декілька змін положення за день. Всі необхідні рішення для підсилення нашої стійкості оперативно прийняті на місці командирами та командуванням східного угруповання військ", - додала заступниця міністра.

Читайте також: Противник за минулу добу масовано обстріляв п'ять районів Харківщини

Водночас, за її словами, “на Бахмутському напрямку ми продовжуємо вести наступальні дії на південному фланзі довкола міста Бахмут, закріплюємось на досягнутих рубежах. Ворог постійними штурмами робить спроби відновити втрачене положення на околицях Кліщіївки та в районі Зайцеве”.

“І на сході, і на півдні ворог зараз несе значні втрати в особовому складі, озброєнні та техніці. Наші сили оборони за ці дні дуже суттєво знизили наступальний та оборонний потенціал ворога і не дають йому реалізувати плани”, – заявила Маляр.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках, в напрямку Урожайного, Приютного та Вербового мали частковий успіх, закріплюються на досягнутих рубежах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-