Партія Abrams для ЗСУ є першою ластівкою — експерт

Партія Abrams для ЗСУ є першою ластівкою — експерт

Укрінформ
Партія з 6-8 американських танків Abrams, яку Збройні сили України мають отримати на початку осені, не вирішує проблеми, але вже є першою ластівкою.

Як передає Укрінформ, про це Українському радіо сказав військовий експерт Олексій Гетьман.

"Це не вирішує проблеми, але вже є першою ластівкою. Ми їх швидко опануємо і використовуватимемо на вузькій специфічній ділянці", - зазначив він.

Водночас експерт оцінив перспективу надходження в Україну німецьких ракет Taurus. Якщо Берлін наважиться на таку поставку, то Україна отримає і ці ракети, і американські ATACMS, зазначив Гетьман.

Він додав, що ракета Taurus летить далі, ніж уже поставлені Україні SCALP та Storm Shadow. "Нам потрібно таких ракет декілька десятків, щонайменше 50. Всі ракети не здатні досягнути цілі, бо треба враховувати коефіцієнт перехоплених ракет з боку РФ. Подивимося, як Taurus долатимуть ППО Росії. Їй важко боротися із Taurus, SCALP та Storm Shadow", - сказав експерт.

Читайте також: Україна має зброю власного виробництва, щоб бити нею по РФ - Данілов

Як повідомлялося, наприкінці травня 2023 року Україна звернулася до уряду Німеччини з проханням надати крилаті ракети Taurus із дальністю дії 500 кілометрів. Відповідне звернення зробили на тлі рішення Великої Британії та Франції поставити Україні ракети Storm Shadow і SCALP. 26 липня депутат від Вільної демократичної партії Німеччини, яка входить до керівної коаліції, Маркус Фабер також закликав надати Україні Taurus. Згодом міністр оборони ФРН Борис Пісторіус заявив, що, як і раніше, не готовий постачати крилаті ракети в Україну. 7 серпня депутат Бундестагу від Соціал-демократичної партії канцлера Німеччини Олафа Шольца Андреас Шварц закликав надати Україні Taurus.

Фото: General Dynamics Land Systems

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-