Війна з Росією: Офіс генпрокурора має підтвердження про загибель 10749 цивільних українців

Війна з Росією: Офіс генпрокурора має підтвердження про загибель 10749 цивільних українців

Укрінформ
Офіс генерального прокурора має підтверджені дані по 10749 загиблих цивільних особах і по 15599 поранених із початку повномасштабної війни.

Про це у інтерв’ю «Інтерфакс-Україна» поінформував керівник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, ОГП Юрій Бєлоусов, відповідаючи на питання, чи корелюються дані, які має ООН щодо загиблих і поранених українців із початку повномасштабної війни, з даними, які щодо цього має ОГП, передає Укрінформ.

«Маємо підтвердження по 10 тис. 749 загиблих цивільних і 15 тис. 599 поранених. Із цієї кількості 499 загиблих – це діти, 1 тис. 90 дітей поранені. Розуміємо, що ці цифри – просто вершина айсбергу. Коли деокупуємо наші території, то цифри зростуть в рази, а можливо, в десятки разів. Думаю, що в одному Маріуполі будуть десятки тисяч загиблих», - сказав він.

Читайте також: ООН оновила дані: через війну з Росією загинули 9369 і поранені 16 646 цивільних українців

За його словами, завжди буде ризик безвісти зниклих людей. «Росіяни ж могли перепоховати, вивезти, а тіла ми не знайдемо. На жаль, такі випадки можуть бути», - вважає Бєлоусов.

Він поінформував, що завдяки партнерам України система ідентифікації покращилася в рази.

«Кількість лабораторій, можливість аналізу ДНК – це зараз неспівставне з тим, що ми мали раніше. Тому сподіваюся, що принаймні по тих тілах, що ми знайдемо, зможемо максимально ідентифікувати. Але будуть ті, яких треба буде шукати. Бо когось, може, вбили і вивезли в іншу країну, закопали в росії чи в білорусі», - зазначив представник ОГП.

Читайте також: Російські терористи вночі знову били по портах та зерну – Зеленський

Як повідомлялося, ООН зафіксувала в липні загибель 143 та поранення 605 цивільних українців, а загальні втрати з початку повномасштабного вторгнення РФ, за даними організації, становлять 9369 загиблих і 16 646 поранених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-