Російська армія за добу атакувала дев’ять областей України – зведення ОВА

Російська армія за добу атакувала дев’ять областей України – зведення ОВА

Укрінформ
Російські загарбники минулої доби атакували дев’ять областей України, є загиблі та поранені.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 неділі, 30 липня.

У Чернігівській області за добу росіяни здійснили 16 обстрілів, пролунало 214 вибухів. Ворог застосовував міномети, РСЗВ, артилерію.

У Семенівській громаді Новгород-Сіверського району росіяни стріляли з мінометів у напрямку сіл: Миколаївка, Леонівка, Блешня, Янжулівка, Орликівка, Мхи; із артилерії – у напрямку села Мхи.

У Новгород-Сіверській громаді ворог гатив із мінометів та АГС у напрямку села Гремʼяч, із САУ – у напрямку села Михальчина Слобода.

Читайте також: Війська РФ за добу сім разів обстріляли прикордоння Чернігівщини й Сумщини

У Сновській громаді Корюківського району ворог бив із мінометів у напрямку села Клюси, із артилерії – біля села Хрінівка.

Також агресор застосував РСЗВ по Семенівській громаді; вибухи зафіксовано біля сіл Блешня, Орликівка, горіли чотири будівлі та господарчі споруди.

Без жертв. Інші дані щодо наслідків уточнюються.

У Сумській області вчора протягом дня ворог здійснив 14 обстрілів. Зафіксовано 83 вибухів. Росіяни обстріляли 12 населених пунктів у Краснопільській, Хотінській, Шалигінській, Середино-Будській, Путивльській громадах. Попередньо — без людських втрат та руйнувань цивільної інфраструктури.

Вчора протягом дня ворог здійснив 25 обстрілів. Зафіксовано 122 вибухи.

Читайте також: У Сумах унаслідок ворожої атаки одна людина загинула, 17 поранені

Обстріляно 17 населених пунктів у 9 громадах: Сумській, Краснопільській, Білопільській, Юнаківській, Миропільській, Шалигинській, Есманській, Середино-Будській, Новослобідській.

Росіяни нанесли ракетний удар по закладу освіти у Сумах. За попередніми даними — одна людина загинула, п’ятеро поранені.

У Шалигинській громаді росіяни використовували ствольну артилерію, зафіксовано 9 вибухів. Пошкоджено приватний житловий будинок.

У Новослобідській громаді ворог використовував РСЗВ (10 вибухів), міномет (12 вибухів), гранатомет (29 вибухів). Пошкоджено два приватні житлові будинки, дві господарчі споруди, ЛЕП.

У Дніпропетровській області вночі агресор чотири рази обстріляв Нікопольській районі. Вгатив по Нікополю, Марганецькій та Мирівській громадах.

На Криворізький район ворог скерував два «Шахеди». Їх збили оборонці неба з ПвК «Південь».

Уламки впали на територію приватної агрофірми. Виникла пожежа, яку оперативно загасили. Пошкоджене складське приміщення.

Загиблих та постраждалих немає.

Читайте також: Війська РФ уночі обстріляли з артилерії Нікополь, Криворіжжя атакували «Шахедами»

У Запорізькій області в результаті ракетної атаки по обласному центру загинула 32-річна жінка та 45-річний чоловік. Двох жінок 36 та 55 років з легкими ушкодженнями доставлено в лікарню, де надано необхідну медичну допомогу.

За минулу добу ворог наніс 77 ударів по 20 населених пунктах Запорізької області.

Артилерійські обстріли прийшлися по території Оріхова, Залізничного, Левадного, Новодарівки, Білогір'я, Малинівки, Кам'янського, Степового та інших прифронтових селам. Ураження від ворожого БПЛА зазнало с. Новоандріївка та с. Павлівка, від авіації вчергове постраждало Гуляйполе.

Надійшло 31 повідомлення про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури.

У Харківській області на Слобожанському напрямку ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів: Уди Богодухівського району, Козача Лопань Харківського району, Охрімівка, Тихе та Огірцеве Чугуївського району.

Читайте також: Загарбники за добу обстріляли чотири райони Харківщини, є руйнування

На Куп’янському напрямку артилерійських і мінометних обстрілів агресора зазнали Тополі, Дворічна, Западне, Кислівка, Берестове, Кіндрашівка та Куп’янськ.

У Луганській області вчора росіяни спробували атакувати поблизу Новоєгорівки, що у Сватівському районі, а також поблизу Білогорівки. Безрезультатно для ворога.

Масовані ворожі удари витримали Невське та Білогорівка.

За добу ворог здійснив 105 обстрілів, випустивши 557 снарядів.

Читайте також: Росіяни штурмували Білогорівку та Невське на Луганщині, успіху не мали - ОВА

У Донецькій області росіяни обстріляли сім населених пунктів: Часів Яр, Торецьк, Авдіївка, с. Андріївка, с. Благодатне, с. Птиче, с. Новоукраїнка.

Пошкоджено п'ять житлових будинків, приміщення ЦМЛ, дві господарчі споруди.

За добу в області один загиблий.

У Миколаївській області вчора сили та засоби протиповітряної оборони повітряного командування «Південь» знищили розвідувальний «Мерлін-ВР».

Читайте також: На фронті упродовж доби відбулося 36 бойових зіткнень

Також ворог завдавав артилерійських ударів по місту Очаків Очаківської громади. Росіяни здійснили артилерійський обстріл акваторії Очаківської громади.

Без постраждалих.

У Херсонській області за добу ворог здійснив 69 обстрілів, випустивши 313 снарядів. З них Херсон обстріляв 11 разів, випустивши 44 снаряди.

Ворог влучив в райони 28 населених пунктів; територію заводу ДП «Палада» у Херсоні.

Через російську агресію дві людини дістали поранення.

Читайте також: Російські військові за добу 69 разів обстріляли Херсонщину, є поранені

Як повідомляв Укрінформ, командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв заявив, що на Сумському напрямку армія РФ щодня гатить з далекобійної артилерії та мінометів.

Фото ілюстративне: КОС ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-