Ідентифікація тіл семи загиблих в Оленівці ще триває - СБУ

Ідентифікація тіл семи загиблих в Оленівці ще триває - СБУ

Укрінформ
У межах розслідування щодо теракту в Оленівці ще триває процес ідентифікації 7 тіл українських військових.

Про це повідомив керівник 3-го управління Головного слідчого управління СБУ Сергій Шевченко під час панельної дискусії "Рік без покарання. Шлях до справедливості", передає кореспондент Укрінформу.

"СБУ здійснює досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні. Ми проводимо ідентифікацію тіл загиблих, які нам були повернуті станом на сьогодні. З 59 тіл ми наразі ідентифікували 52. По ще семи ця робота триває", - сказав Шевченко.

За його словами, у межах розслідування призначено понад 200 різних експертиз, зокрема судово-медичних, біологічних, вибухотехнічних тощо. Окрім визначення безпосередніх виконавців злочину, слідчі мають довести причетність до нього вищого політичного і військового керівництва РФ. До справи залучені слідчі як із Головного слідчого управління, так і з регіональних відділів СБУ, оперативники. І вони розуміють усю відповідальність перед державою.

"Ми розуміємо, що станом на сьогодні ще не досягли тих результатів, яких очікуємо... Але ми маємо зібрати якісні матеріали відповідно до нашого національного законодавства, щоб надалі всі ці докази... не були взяті під жоден сумнів", - наголосив Шевченко.

Читайте також: Росіяни за день до теракту в Оленівці перевели в окремий барак 193 полонених – «Азов»

Зі свого боку заступниця голови Моніторингової місії ООН із прав людини в Україні (ММПЛУ) Ноель Калхун запевнила у підтримці України у прагненні віднайти справедливість і встановити правду.

Як повідомлялося, у ніч проти 29 липня 2022 року РФ скоїла теракт, влаштувавши вибух у бараку виправної колонії в Оленівці, в якому перебували українські військовополонені. Тоді загинули щонайменше 50 захисників Азовсталі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-