Майже 68% українців вважають перемогою у війні з Росією її цілковиту поразку

Майже 68% українців вважають перемогою у війні з Росією її цілковиту поразку

Опитування
Укрінформ
Майже 68% українців вважають перемогою у війні з Росією її цілковиту поразку, якою, на їхню думку, є звільнення всіх окупованих територій або розпад самої Росії.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з Центром політичної соціології протягом 5–15 червня 2023 року, передає Укрінформ.

Так, згідно з результатами опитування, для 68% українців перемога асоціюється із цілковитою поразкою Росії, що приведе або до звільнення всіх окупованих територій, про що сказали 43% опитуваних, або до розпаду самої Росії (26%).

У звіті зазначається, що після 16 місяців війни стає помітною тенденція подальшого розмивання більшості, яка прагне відновлення кордонів 1991 року, та зростання частки громадян, які підтримують перенесення бойових дій на територію Росії.

Для 70% українців важливо побачити всі території звільненими від ворога, щоб назвати таке завершення війни перемогою.

Це, на думку дослідників, вказує на відсутність передумов для формування у суспільстві прихильності до будь-яких мирних планів чи ініціатив, які передбачатимуть територіальні поступки Росії.

Читайте також: Абсолютна більшість українців вважає, що усі росіяни відповідальні за агресію

Також 60% опитаних важливими показниками перемоги вказали повернення всіх полонених і депортованих і покарання російських воєнних злочинців (51%).

Опитування проведене Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з Центром політичної соціології протягом 5–15 червня 2023 року методом face-to-face.

Загалом був опитаний 2001 респондент віком від 18 років у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській, Чернігівській, Чернівецькій областях та місті Києві ( у Запорізькій, Харківській та Херсонській областях – лише на тих територіях, що контролюються Україною й де не ведуться бойові дії).

Максимальна випадкова похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-