Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Дрони з міста Алабуга вбивають українців

Дрони з міста Алабуга вбивають українців

Блоги
Укрінформ
Чи усвідомлюють його жителі, що завод дронів-камікадзе, а з ним і місто стануть легітимним об'єктом для ураження Збройними Силами України

Жителі міста Алабуга/Єлабуга (РФ, Татарстан), на території якого відкрито масове виробництво іранських військових безпілотників, якими Москва атакує міста України та вбиває українців, мають усвідомити, що їхнє місто тепер є легітимним об'єктом для ураження Збройними Силами України.

Найменше мені хочеться образити волзьких татар, що живуть у місті Алабуга, який для зручності етнічних росіян Москва офіційно перейменувала в Елабугу.

Але правда полягає в тому, що саме тут нещодавно зведено виробниче поселення, де здійснюється промислове збирання дронів іранської розробки «Шахед». Обсяги нарощуються з кожним днем, що говорить про значущість даного виробництва у подальших військових планах Росії. При цьому всі комплектуючі деталі дрона-вбивці, які поки що надходять з Ірану, незабаром будуть заміщені російськими.

Одночасно, для забезпечення масового виробництва смертоносної зброї, що виготовляється для руйнування України та вбивства українців, Москва запустила «міжнародну програму» працевлаштування та підготовки молодих фахівців, в рамках якої проводиться вербування дівчат (!) з деяких пострадянських держав, переважно з Узбекистану, Таджикистану.

Так, узбецьким дівчатам віком від 18 до 22 років пропонують роботу на виробництві композитних виробів із зарплатою $620 (7,16 млн сум). Що й казати, пропозиція дуже приваблива. За даними Державного податкового комітету Узбекистану, середня зарплата по країні в 2022 році склала 2,78 млн сум – це в 2,5 разу менше за мінімальну пропозицію "Алабуга Старт".

Внаслідок журналістських розслідувань, які стали з'являтися останнім часом, виявляються численні факти примусу іноземних учнів навчальних закладів Алабуги до робіт на лінії зі збирання «Шахедів».

Нижче наводжу два відео – розслідування, в яких показується механізм залучення громадян Узбекистану та інших пострадянських держав у співучасники злочинів, які скоює Росія.

Хотілося б, аби посол Узбекистану в Україні, а також його таджицький та киргизький колеги відреагували на цей ганебний факт участі їхніх громадян у створенні російської зброї, якою знищують міста України та вбивають її громадян.

Рефат Чубаров
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-