Сім'я конструктора російських дронів «Ланцет» має нерухомість у Лондоні - ЗМІ

Сім'я конструктора російських дронів «Ланцет» має нерухомість у Лондоні - ЗМІ

Укрінформ
Родина конструктора та виробника дронів-камікадзе «Ланцет» Олександра Захарова має елітну квартиру в Лондоні.

Про це повідомляє видання «Важные истории», передає Укрінформ.

За даними видання, дружина і син конструктора, Світлана та Лаврентій Захарови, з 2018 року володіють квартирою в елітному районі Лондона, вартість помешкання становить 1,5 млн фунтів стерлінгів (близько 180 млн рублів за нинішнім курсом). Велика Британія запровадила санкції щодо компанії – виробника дронів ТОВ "ЦСТ", проте вони не стосуються сім'ї Захарових.

Згідно з даними реєстру нерухомості Великої Британії, Захарови придбали квартиру в районі Вестмінстер, приблизно за кілометр від Біг-Бена та Букінгемського палацу. Площа квартири 100 кв. м, в ній три спальні, вітальня, кухня-їдальня, балкон. У будинку є тренажерний зал, з даху відкривається краєвид на Біг-Бен.

Лаврентій Захаров – молодший син конструктора дронів «Ланцет». Він добре вчиться і вдало розпочав кар'єру, але підрахунки показують, що він не міг заробити на квартиру в Лондоні. Тому, ймовірно, квартира куплена на «збройові гроші», зароблені в Захаровим-старшим в Росії.

Олександр Захаров - російський конструктор, який понад 15 років займається розробкою та виробництвом безпілотників. Найвідоміший його винахід — дрон-камікадзе «Ланцет» (баражуючий боєприпас). Дрон застосовувався в Сирії, зараз широко використовується у війні з Україною.

Компанія ЦСТ входить до концерну «Калашников», але її контрольний пакет належить Захарову. У 2022-2023 роках структури Міноборони купили у ЦСТ безпілотників на 5,3 млрд рублів. У бізнесі з виробництва дронів бере участь сім'я Захарова - дружина Світлана, син Микита та дочка Марія. У виробництві «Ланцетів» використовуються іноземні комплектуючі, які заборонено постачати до Росії через санкції.

Згідно з LinkedIn, Лаврентій Захаров проживає за кордоном як мінімум з 2015 року — з 16-річного віку. У Великій Британії він закінчив школу, здобув вищу освіту - ступінь бакалавра політики, соціології та східноєвропейських досліджень Університетського коледжу Лондона, а потім ступінь магістра конфліктології Лондонської школи економіки. З липня 2021 року Лаврентій працював в агентствах ООН у Нью-Йорку та Римі, а з травня 2023 року – в Інституті ООН з дослідження проблем роззброєння (UNIDIR) у швейцарській Женеві. Дослідницькими інтересами Лаврентія Захарова, як зазначається на сайті UNIDIR, є програма управління зброєю та боєприпасами, розмінування та гуманітарний доступ.

Читайте також: Родина російського виробника ракет живе в Празі - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, литовська організація "Maži, bet stiprūs / Малі, але сильні" дала старт акції "Пісні дронів", яка триватиме до Дня Незалежності України, з метою зібрати 300 тис. євро для купівлі 500 дронів-камікадзе для ЗСУ.

Фото: mil in ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-