Звільнення в запас: Зеленський підписав зміни про проходження військової служби

Звільнення в запас: Зеленський підписав зміни про проходження військової служби

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський підписав Закон № 8169, який удосконалює положення Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» в частині порядку виконання громадянами військового обов’язку та проходження ними військової служби та служби у військовому резерві.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство оборони України повідомляє у Телеграмі.

«Серед іншого, тепер військовослужбовці, які під час дії воєнного стану визнані військово-лікарськими комісіями непридатними за станом здоров’я до військової служби з переоглядом через 6-12 місяців можуть бути звільнені в запас», - зазначили у Міноборони.

В міністерстві зауважили, що зміни зумовлені необхідністю приведення положень у відповідність зі Статутами Збройних Сил України, Законами України «Про фахову передвищу освіту» та «Про професійну (професійно-технічну) освіту». Та потребою розділити положення Закону на мирний час та особливий період — поза та в межах періодів проведення мобілізації, дії воєнного стану та стану війни за результатами проведеного в державі правового режиму воєнного стану.

Читайте також: Зеленський вніс зміни до Положення про проходження військової служби в ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, раніше Зеленський підписав закон, що дозволить демобілізуватись військовим, якщо їхні родичі загинули або зникли безвісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-