Важкі бої - на п'яти напрямках, ЗСУ вразили два склади і пункт управління ворога

Важкі бої - на п'яти напрямках, ЗСУ вразили два склади і пункт управління ворога

Дані Генштабу
Укрінформ
На Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках тривають важкі бої, протягом доби там відбулися 18 бойових зіткнень.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 вівторка, 18 липня.

На вказаних ділянках фронту, згідно з даними Генштабу, російські загарбники продовжують зосереджувати основні зусилля.

Тим часом на Мелітопольському і Бердянському напрямках Сили оборони України продовжують вести наступальну операцію, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження з артилерії та здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Усього за добу українська авіація завдала по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російської армії 11 ударів, ще три здійснила по зенітно-ракетних комплексах загарбників.

Читайте також: На лівобережжі Дніпра ЗСУ щодня нищать росіян і човни з диверсантами - Гуменюк

Підрозділи ракетних військ й артилерії ЗСУ зі свого боку уразили ворожий пункт управління, вісім артилерійських засобів на вогневих позиціях, два склади боєприпасів і три станції радіоелектронної боротьби росіян.

Також українські захисники знищили два розвідувальні безпілотники оперативно-тактичного рівня РФ.

Російська армія цієї доби завдала по Україні чергового ракетно-авіаційного удару. За уточненою інформацією, ворог застосував шість крилатих ракет типу "Калібр" і 35 ударних дронів іранського виробництва "Шахед-136".

Також загарбники здійснили 70 авіаційних ударів і 53 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах. Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед мирного населення, руйнувань зазнали промислові об’єкти, житлові будинки й інша цивільна інфраструктура.

У Генштабі застерігають: імовірність здійснення Росією ракетних й авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала. Ознаки формування ворожих наступальних угруповань не виявлені. Визначені підрозділи Збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Російська Федерація зберігає військову присутність. Мінометних й артилерійських ударів ворога тут зазнали понад 20 населених пунктів. Зокрема, постраждали Середина-Буда, Іскрисківщина й Степне Сумської області, Глибоке, Вовчанські Хутори й Волохівка Харківської області.

На Куп’янському напрямку українські захисники стійко тримають оборону. У районі Кислівки росіяни завдали авіаційного удару, з артилерії й мінометів обстріляли Новомлинськ, Дворічну, Западне, Петропавлівку, Голубівку та Куп’янськ Харківської області.

На Лиманському напрямку загарбники били з авіації по районах Білогорівки Луганської області, Спірного та Сіверська Донецької області. Артилерійських ударів ворога зазнали Невське й Білогорівка Луганської області, Торське, Верхньокам’янське, Берестове та Роздолівка Донецької області.

Читайте також: Сили оборони перехопили ініціативу на Куп'янському напрямку - Маляр

На Бахмутському напрямку під щільним вогнем авіації й артилерії росіян Сили оборони України успішно відбили ворожі атаки в районі Богданівки Донецької області.

Авіаційних ударів війська РФ завдали біля Курдюмівки, Озарянівки, Дружби, Білої Гори й Олександро-Шультиного Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів тут постраждали понад 10 населених пунктів, зокрема Васюківка, Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Часів Яр і Маркове Донецької області.

На Авдіївському напрямку російська армія завдала авіаційного удару в районі Авдіївки, з артилерії обстріляла понад 10 населених пунктів, серед яких –Авдіївка, Водяне, Первомайське, Орлівка та Бердичі Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районах Мар’їнки і Красногорівки Донецької області. Ворожих обстрілів тут зазнали понад 10 населених пунктів, серед них –Красногорівка, Мар’їнка, Георгіївка й Максимільянівка.

На Шахтарському напрямку в районах Рівнополя Донецької області й Новодарівки Запорізької області російські загарбники здійснили невдалі спроби відновлення втраченого положення.

У районах Великої Новосілки, Макарівки й Рівнополя Донецької області росіяни завдали авіаційних ударів. Під ворожими обстрілами на цьому напрямку опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема Вугледар, Сторожеве та Благодатне Донецької області.

На Запорізькому і Херсонському напрямках війська РФ зосереджують основні зусилля на недопущенні подальшого просування підрозділів Сил оборони. З артилерії ворог обстріляв тут понад 20 населених пунктів, серед них – Вільне Поле та Времівка Донецької області, Залізничне, Лобкове і Кам’янське Запорізької області, Синельникове й Нікополь Дніпропетровської області, Херсон, Бургунка, Садове, Берегове та Розлив Херсонської області й Очаків Миколаївської області.

Авіаційних ударів загарбники завдали по районах Малої Токмачки, Новоданилівки, Оріхова і П’ятихаток Запорізької області.

Читайте також: Таврійський напрямок: Сили оборони успішно стримують наступ росіян

Встановлено, що російські війська продовжують переобладнувати об’єкти цивільної інфраструктури під власні потреби. Зокрема, у тимчасово захопленому Лисичанську Луганської області загарбники обладнали територію колишньої міської поліклініки для розміщення особового складу та командування підрозділу "Ахмат".

У захоплених Ялті, Юр’ївці й Урзуфі Донецької області території баз відпочинку "Червона Гвоздика", "Космос" і "Прибій" повністю переобладнані під військові бази з фортифікаційними спорудами (бліндажами) для розміщення особового складу російської армії.

Як повідомляв Укрінформ, уночі 18 липня Повітряні сили ЗСУ знищили 38 ворожих цілей: шість крилатих ракет типу "Калібр", 31 "Шахед" й один розвідувальний безпілотник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-