На півночі ворог намагається застосовувати ДРГ – Наєв

На півночі ворог намагається застосовувати ДРГ – Наєв

Укрінформ
Сили оборони України у північній операційній зоні повністю готові до відбиття будь-яких загроз з боку Російської Федерації. На півночі ворог намагається застосовувати ДРГ.

Про це заявив командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв, передає Укрінформ із посиланням на Телеграм-канал командування ОС.

За словами Наєва, "сили оперативно-стратегічного угрупування військ "Північ" повністю готові до відбиття будь-яких загроз з боку Російської Федерації".

Читайте також: Наєв передав запорізьким медикам понад 47 тисяч комплектів захисного одягу

"Генеральний штаб ЗС України передбачив усі можливі варіанти розвитку подій та передбачає відповідні заходи посилення позицій у разі можливого загострення обстановки. Таким чином кількість сил та засобів на даному напрямку станом на сьогодні достатня для виконання завдань, покладених на нас керівництвом держави”, - наголосив Наєв.

За його словами, “станом на сьогодні у всій Північній операційній зоні найгарячішими залишаються Чернігівський та Сумський напрямки. Російські окупанти гатять по нашій території з реактивних систем залпового вогню, артилерії та мінометів, завдають удари з повітря".

"Також помічені намагання противника застосовувати диверсійно-розвідувальні групи”, - зазначив Наєв.

Читайте також: Сумський напрямок залишається найгероїчнішим у Північній операційній зоні – Наєв

За словами командувача, “під приціл російських вбивць найчастіше потрапляє цивільне населення та об’єкти цивільної інфраструктури. Підрозділи Сил оборони адекватно та ефективно реагують на ці прояви російської агресії та роблять все можливе для збереження життя людей”.

“Загалом, РФ не полишає спроб проведення бойових дій на цих напрямках. Ми це розуміємо та вживаємо усіх необхідних заходів, в першу чергу для захисту мирного населення та посилення можливостей наших військ”, - підкреслив Наєв.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська 17 липня вісім разів з різних видів озброєння обстріляли прикордонні райони Чернігівської і Сумської областей, зафіксовані 46 вибухів.

Фото: пресслужба

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-