Сили оборони: за Старомайорське тривають важкі бої, перевага на нашому боці

Сили оборони: за Старомайорське тривають важкі бої, перевага на нашому боці

Укрінформ
Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському і Бердянському напрямках та мають перевагу в боях за населений пункт Старомайорське Донецької області.

Про це повідомив речник Об’єднаного пресцентру Сил оборони України Таврійського напрямку майор Валерій Шершень під час онлайнбрифінгу в Military Media Center.

За його словами, на цих напрямках Сили оборони закріплюються на досягнутих рубежах, проводять аеророзвідку, заходи з розмінування місцевості та заходи контрбатарейної боротьби.

«У зоні посиленої уваги важкі бої за населений пункт Старомайорське на південь від Макарівки по течії річки Мокрі Яли - тут перевага на нашому боці», — зазначив майор.

Він також повідомив, що підрозділи ракетних військ Сил оборони Таврійського напрямку протягом доби завдали 12 ударів по артилерійських системах, вогневих точках і польових спорудах ворога. Артилерійські підрозділи виконали 1680 вогневих завдань, ефективно знищуючи живу силу, вогневі засоби та пункти управління ворога.

Читайте також: Сили оборони мають успіх на південному сході – Генштаб розповів деталі

За його словами, за минулу добу знищена 41 одиниця озброєння та військової техніки противника. Серед знищеної техніки: 4 танків, 12 бронемашини, 10 артсистем та мінометів, 3 РСЗВ. Також знищені 14 складів боєприпасів противника.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська активізували наступ на Куп'янському напрямку, щоб повернути втрачені позиції та відтягнути українські сили з Бахмутського напрямку.

Фото: Генштаб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-