На п’яти напрямках фронту за добу відбулося 20 бойових зіткнень

На п’яти напрямках фронту за добу відбулося 20 бойових зіткнень

Дані Генштабу
Укрінформ
На Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках протягом доби відбулися 20 бойових зіткнень, тривають важкі бої.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 неділі, 16 липня.

За даними Генштабу, на вказаних напрямках російські загарбники зосереджують основні зусилля.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському і Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Читайте також: Загарбники обстріляли Херсонщину, двоє поранених

Загалом за добу українська авіація завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки загарбників, один з яких – по зенітно-ракетному комплексу.

Підрозділи ракетних військ й артилерії ЗСУ зі свого боку уразили район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки ворога, дев'ять артилерійських засобів на вогневих позиціях та два ворожі засоби протиповітряної оборони.

Російська армія протягом доби здійснила по позиціях Сил оборони і населених пунктах шість ракетних і 38 авіаційних ударів та близько 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Унаслідок ворожих атак постраждали мирні жителі, пошкоджень зазнали житлові будинки, господарські й адміністративні будівлі та приватний автомобільний транспорт.

У Генштабі застерігають: імовірність здійснення росіянами ракетних й авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Читайте також: Підрозділи ВМС за добу знищили шістьох загарбників, військову техніку та сховище з боєприпасами

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала. Ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Російська Федерація зберігає військову присутність. Авіаційного удару цієї доби загарбники завдали в районі Шпиля Сумської області, з мінометів і артилерії обстріляли понад 20 населених пунктів, зокрема Степне, Попівку й Козаче Сумської області, Басове, Високу Яругу, Тернову й Вовчанськ Харківської області.

На Куп’янському напрямку українські захисники стійко тримають оборону. Протягом доби російські війська вели безуспішні наступальні дії південніше від Масютівки, з авіації вдарили по району Кислівки Харківської області.

Артилерійських і мінометних ударів від росіян зазнали Кам'янка, Новомлинськ, Дворічна, Куп'янськ і Кислівка Харківської області.

Читайте також: Під Бахмутом прикордонники знищили бліндаж із росіянами

На Лиманському напрямку протягом доби російська армія вела безуспішні наступальні дії східніше від Веселого Донецької області, з авіації била по районах Білогорівки Луганської області й Сіверська Донецької області. З артилерії ворог обстріляв Невське й Білогорівку Луганської області, Торське, Спірне та Роздолівку Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони успішно відбили всі ворожі атаки в районах Оріхово-Василівки, Григорівки й Іванівського Донецької області.

Північно-західніше від Курдюмівки Донецької області російські загарбники пробували відновити втрачене положення, однак успіху не мали, авіаційного удару завдали по району Північного.

Унаслідок артилерійських ударів ворога на Бахмутському напрямку постраждали понад 10 населених пунктів, зокрема Васюківка, Богданівка, Часів Яр, Біла Гора та Дружба Донецької області.

Читайте також: Під Маріуполем російські дезертири втекли зі зброєю - Андрющенко

На Авдіївському напрямку війська РФ завдали авіаційного удару в районі Авдіївки, з артилерії обстріляли понад 10 населених пунктів, зокрема Авдіївку, Первомайське і Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі Мар’їнки. Ворожих обстрілів тут зазнали понад 10 населених пунктів, серед них – Красногорівка, Мар’їнка й Георгіївка Донецької області.

На Шахтарському напрямку у північній частині Старомайорського Донецької області росіяни здійснили невдалу спробу відновлення втраченого положення. У районах Времівки, Благодатного й Макарівки Донецької області загарбники завдали авіаційних ударів, обстріляли також Парасковіївку, Новомихайлівку, Вугледар, Золоту Ниву, Велику Новосілку й Благодатне.

На Запорізькому та Херсонському напрямках російська армія зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування підрозділів Сил оборони.

Читайте також: РФ активізувала пропаганду - публікує відео з військовополоненими замість успіхів на фронті

У районі Степового Запорізької області війська РФ завдали авіаційного удару, з артилерії обстріляли понад 15 населених пунктів, зокрема Малинівку, Гуляйполе й Чарівне Запорізької області, Херсон, Дудчани, Козацьке, Іванівку, Антонівку, Берегове й Кізомис Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, на одній із ділянок Бердянського напрямку українські війська просунулися на понад один кілометр.

Фото: Генштаб, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-