Череватий - про роту «кадирівців» біля Бахмута: Це маркетинг, а не військова тактика

Череватий - про роту «кадирівців» біля Бахмута: Це маркетинг, а не військова тактика

Укрінформ
На Бахмутському напрямку, поблизу села Кліщіївка, знаходиться невеликий підрозділ “кадирівців”.

Про це повідомив в ефірі телемарафону "Єдині новини" речник Східного угруповання військ Збройних Сил України зі стратегічних комунікацій полковник Сергій Череватий, передає Укрінформ.

“В районі Кліщіївки є їхній невеликий підрозділ, напевно, до роти “кадирівців”, - сказав він.

Череватий назвав присутність на Бахмутському напрямку “кадирівців” більш маркетинговим ходом, ніж проявом військової тактики.

“Кадирівці”- це більше про маркетинг, ніж про військову справу. Тобто мільярди, які були вкладені в режим Кадирова, він змушений відпрацьовувати і показувати, як він намагається віддячити своєму хазяїну. Але як військова одиниця вони не дають якихось великих результатів”, - сказав він.

За словами Череватого, колосальні втрати під Бахмутом змушують росіян стягувати туди “різношерстні” війська. Зокрема, на цьому напрямку знаходиться елітний підрозділ повітряно-десантних військ, підрозділ російського спецназу, підроділ бойового армійського резерву “Барс” і підрозділ “Шторм-Z”.

Читайте також: Сили оборони вдарили по казармі «кадировців» у Маріуполі – Андрющенко

“Ворог старається максимальними силами утримати це місто так само, як раніше намагався всіма силами його взяти. Безперечно, Бахмут на сьогодні, крім військового значення, має також інформаційно-пропагандистське значення. За це місто росіяни поклали стільки особового складу і техніки! По суті, вони там знищили один з найбоєздатніших своїх підрозділів “Вагнер” і не досягли грандіозних цілей”, - сказав речник Східного угруповання військ.

Як повідомлялося, противник зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – протягом минулої доби відбулось 39 бойових зіткнень.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-