Ворог у червні втричі посилив обстріли північного прикордоння України

Ворог у червні втричі посилив обстріли північного прикордоння України

Укрінформ
У червні російська армія втричі інтенсивніше порівняно з травнем обстрілювала північне прикордоння України.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

За його словами, ситуація на північному кордоні напружена через постійні обстріли, які здійснює агресор.

"Такі дії Росія вчиняє щоденно ще з квітня минулого року, коли ворога спочатку було відкинуто на напрямку Чернігівщини-Сумщини, надалі було деокуповано частину Харківщини. Останнім часом інтенсивність обстрілів ворог тільки нарощує. До прикладу, у червні інтенсивність обстрілів порівняно з травнем збільшилася втричі. З початку цього року Чернігівщина, Сумщина, Харківщина були обстріляні ворогом більше 1000 разів", - сказав Демченко.

Читайте також: У виїзді з України щодня відмовляють близько 150 чоловікам - прикордонники

Найбільше обстрілів, за його словами, припадає на Сумську, Харківську області. Крім того, ворог активно використовує БпЛА для скидання вибухових предметів і здійснення розвідки. За словами Демченка, минулої доби прикордонники збили 4 ворожі дрони.

Щодо ситуації на кордоні з Білоруссю, то, як зазначив речник, поки що не фіксується на території сусідньої республіки угруповання, яке могло б здійснити повторне вторгнення в Україну. Росія зараз використовує Білорусь як полігон для навчання своїх підрозділів.

"Кількість російських військових, які перебували на території Білорусі, зменшилася. Ще донедавна ми фіксували до 2 тисяч військовослужбовців, але пройшла ротація і практично усі російські військові виведені з території Білорусі", - сказав Демченко.

Читайте також: Російських військ у Білорусі поменшало - прикордонники

За його словами, також не спостерігається заведення на територію Білорусі російських найманців з приватних військових компаній.

Крім того, речник ДПСУ зауважив, що останнім часом не фіксується провокацій на кордоні Білоруссю.

Він поінформував, що проводиться укріплення державного рубежу України, у тому числі зведення інженерно-фортифікаційних споруд, облаштування протитранспортних, протитанкових ровів, завалів, загороджень, зокрема мінних, тощо.

Як повідомляв Укрінформ, протягом доби зафіксовано 16 обстрілів прикордонних територій Чернігівської та Сумської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-