СБУ оголосила підозру блогеру, який коригував російські ракетні удари

СБУ оголосила підозру блогеру, який коригував російські ракетні удари

Укрінформ
Служба безпеки України заочно повідомила про підозру проросійському блогеру Сергію Лебедєву, відомому як «Лохматий», який став агентом ФСБ та коригував ворожі ракетні удари.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

СБУ зібрала докази підривної діяльності Лебедєва, який переховується від правосуддя у тимчасово захопленому росіянами Донецьку.

Зловмисник працює на ФСБ РФ як позаштатний журналіст російського інформагентства «РИА «Новости».

Встановлено, що за вказівкою російської спецслужби він займався формуванням інформаторської мережі у різних регіонах України.

Для цього Лебедєв створив прокремлівський Телеграм-канал із загальною аудиторією у понад 30 тисяч користувачів.

Читайте також: У Києві оголосили підозру блогеру, що виправдовував агресію РФ

Зловмисник шукав інформаторів з-поміж підписників свого каналу. Він збирав інформацію про місця базування Сил оборони, а також локації критичної та соціальної інфраструктури України.

Задокументовано, що один із прихильників передав Лебедєву координати житлової багатоповерхівки у Миколаєві, по якій агресор вдарив ракетами С-300 восени 2022 року. Тоді загинули семеро людей, у тому числі дитина.

Також «Лохматий» залучив до негласної співпраці жителя Закарпатської області, який надавав блогеру локації військових частин на території регіону.

Крім того, Лебедєв неодноразово брав участь у підготовці для росТБ замовних сюжетів з тимчасово захоплених районів України.

У своїх матеріалах він дискредитував вище військово-політичне керівництво України і підтримував агресивну політику РФ.

Читайте також: Киянка, яка поширювала роботу ППО у соцмережах, отримала умовний термін

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану); ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни).

Оскільки фігурант переховується від правосуддя у тимчасово захопленій території, тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ затримала інформатора російських спецслужб, який готував ракетний удар по військовому госпіталю в Миколаївській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-