Синєгубов: На Куп’янському напрямку — до 20 тисяч російських військових

Синєгубов: На Куп’янському напрямку — до 20 тисяч російських військових

Ексклюзив
Укрінформ
На Куп’янському напрямку буває від кількох до 20 тисяч живої сили противника, однак Збройні сили України контролюють ситуацію.

Про це сказав у інтерв’ю Укрінформу начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

“Це можуть бути п'ять, а може бути і 20 тисяч, але в русі на Луганщину. Вони “мігрують”, проводять ротації, відновлення. Тому сказати, що це саме штурмові війська, які готові заходити на Куп’янський напрямок – ні, не той випадок. Однак штурмові дії з боку ворога відбуваються щодня. Як і висування диверсійно-розвідувальних груп”, - сказав він.

Керівник області зауважив, що росіяни наразі укріплюють кордон зі свого боку.

“Ми розуміємо і чітко знаємо, які війська там проходять – штурмові чи ні. Наразі противник зі свого боку кордону намагається укріпити Білгородський напрямок, тобто будує там фортифікаційні споруди. Ми також продовжуємо зміцнювати оборону, і зараз акцент – на Куп'янському напрямку, бо він найнебезпечніший”, - зазначив Синєгубов.

Загалом ситуацію на цьому напрямку він назвав важкою, однак повністю контрольованою.

Читайте також: На Таврійському напрямку Сили оборони України просуваються вперед - Тарнавський

Як повідомлялося, на Харківщині тривають бойові дії. Окрім наближених до лінії фронту населених пунктів у Куп’янському та Ізюмському районах, обстрілів з боку росіян зазнають також прикордонні громади у Харківському, Богодухівському, Чугуївському районах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-