Канада передасть Україні новітні камери для дронів

Канада передасть Україні новітні камери для дронів

Укрінформ
Україна незабаром отримає від Канади новітні камери для безпілотних літальних апаратів. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявили в офісі прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо за підсумками його участі в саміті НАТО у Вільнюсі. 

“Канада має намір продовжити військову допомогу та відповісти на прямий запит України, надавши додаткові камери для дронів”, - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що Канада також виділить 48,8 млн канадських дол. (близько 37,5 млн дол. США) на іншу військову допомогу Україні у рамках НАТО. 

“Ці кошти, на додачу до оголошених у квітні 34,6 млн дол., підтримають зусилля НАТО із надання Україні нелетальної практичної допомоги, зокрема передачу пального, обладнання для мостозведення, сухпайків та аптечок”, - заявили в офісі Трюдо.

Читайте також: Україна і Канада мають потужні домовленості щодо бронетехніки – Зеленський

Окрім цього, ще 2,7 млн канадських дол. (близько 2 млн дол. США) буде виділено на зміцнення кібернетичної оборони України “для підтримки зусиль із протидії шкідливій діяльності на тлі зростання кібернетичних ризиків й загроз”.

Як повідомляв Укрінформ, у середу відбулася зустріч Президента України Володимира Зеленського з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо на полях саміту НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-