В ISW назвали вчорашню атаку дронів по Україні «демонстративною відповіддю» Росії на саміт НАТО

В ISW назвали вчорашню атаку дронів по Україні «демонстративною відповіддю» Росії на саміт НАТО

Укрінформ
Російські удари безпілотниками по Україні 11 липня, ймовірно, є демонстративною відповіддю на початок саміту НАТО у Вільнюсі, а також сигналом президентові Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

«Удари російських безпілотників по портовій інфраструктурі збігаються з першим днем саміту НАТО у Вільнюсі та, ймовірно, спрямовані на те, щоб відохотити членів НАТО від надання військової допомоги Україні. Росія може погрожувати Чорноморській зерновій угоді, щоб повідомити посереднику з укладення цієї угоди, президентові Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану, що його нещодавня заява про підтримку членства України в НАТО і повернення п’яти українських командирів «Азова» 7 липня не залишилися непоміченими і не схвалюються Кремлем», – зазначають в ISW.

Читайте також: ППО вночі збила 11 із 15 російських дронів-камікадзе

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби російські окупанти атакували Україну 28 ударними безпілотниками типу Shahed, українська ППО знищила 26 дронів-камікадзе. Також знищено 5 розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Загарбники намагалися завдати удару по зерновому терміналу в Одеській області, два безпілотники влучили в адмінбудівлю припортового об'єкта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-